.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Kuhinja

Sarmasta torta

14.01.2015.

Jede vam se torta. A jede vam se i sarma. I šta sad? Evo 2u1!

.

Photo by: Coolinarika

Potrebno:

1 dodatak za sarmu

2 kašike ulja

80 g. pančete

300 g. šampinjona

1 šargarepa

400 g. mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)

60 g. Pirinča

50 ml. belog vina

1 glavica kiselog kupusa

 Priprema: Sadržaj kesice dodatka za sarmu i punjenu papriku pomiješaj sa 100 ml vode i ostavi neka stoji nekoliko minuta.

Na ulju isprži pančetu narezanu na kockice i dodaj šampinjone narezane na listiće. Prži dok tečnost ne ispari, pa skini sa vatre.

Smesi dodaj naribanu šargarepu, mleveno meso, pirinač, vino i pripremljeni dodatak za sarmu. Sve dobro promešaj.

U okruglu posudu složi listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrije i obod. Preko njih nanesi smesu i poravnaj, te prekrij listovima kupusa. Peci na 180 °C oko 60 minuta.

 

J.M.

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
.
Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam saznanje…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?