Lifestyle / Kuhinja
Sarmasta torta
Jede vam se torta. A jede vam se i sarma. I šta sad? Evo 2u1!
Photo by: Coolinarika
Potrebno:
1 dodatak za sarmu
2 kašike ulja
80 g. pančete
300 g. šampinjona
1 šargarepa
400 g. mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
60 g. Pirinča
50 ml. belog vina
1 glavica kiselog kupusa
Priprema: Sadržaj kesice dodatka za sarmu i punjenu papriku pomiješaj sa 100 ml vode i ostavi neka stoji nekoliko minuta.
Na ulju isprži pančetu narezanu na kockice i dodaj šampinjone narezane na listiće. Prži dok tečnost ne ispari, pa skini sa vatre.
Smesi dodaj naribanu šargarepu, mleveno meso, pirinač, vino i pripremljeni dodatak za sarmu. Sve dobro promešaj.
U okruglu posudu složi listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrije i obod. Preko njih nanesi smesu i poravnaj, te prekrij listovima kupusa. Peci na 180 °C oko 60 minuta.
J.M.