.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Lifestyle / Kuhinja

Pogačice

15.12.2014.

Liči na pizzu a nije :)

.

   Sastojci: 20 dkg mlevenog mesa, 1 pakovanje lisnatog testa, maslinovo ulje, 2 velika luka, so i biber, 3 kašike belog vina, 3 lista majčine dušice, 4 kašike parmezana, 4 čena belog luka, sir (svejedno), 2 velika paradajza narezana na kriške, bosiljak.

   Nakon što se lisnato testo odmrzne, podeli ga u 12 pogačica. Razvaljaj svaku pogačicu kao palačinku. Da bi dobio/la pravilan krug koristi prikladni tanjir i višak testa odstrani. Po rubovima pospi parmezan, pa prevrni rubove da parmezan ostane unutra. Luk iseci na kolutove. Poprži ga sa listićima majčine dušice uz dodatak belog luka, soli, bibera i malo vina. Prženi luk rasporedi po pogačicama. Na preostalom ulju kratko poprži mleveno meso sa malo soli i opet rasporedi po pogačicama. Paradajz naseci na kolutove i rasporedi na pogačice. Pospi sirom, maslinovim uljem, biberom i soli. Stavi peći u rernu na 15-ak minuta i na samom kraju pospi svježim bosiljkom.

   Umesto mlevenog mesa možete upotrebiti i šunku, slaninu, a mogu doći i pečurke.

 

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
.
Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam saznanje…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?