Lifestyle / Kuhinja
Zapečeno meso i karfiol
Verujemo da vam je danas posebno teško da ustanete i napravite nešto za klopu. I najmanje što vam je u ovom momentu potrebno jeste tamo neki recept. Ali verujte nam, ovaj ručak vraća u život, resetuje organizam i puni baterije za reprizu najluđe noći.
Foto: Oradio
Potrebno: Četiri krmenadle, smrznuti karfiol, ulje, začini i rerna.
Priprema: Meso začinite po ukusu, stavite u tepsiju, dodajte malo vode i margarin na meso. Rerna je zagrejana na 150 stepeni i žurka počinje. Dok se meso lagano peče stavite pola litre vode da prokuva. U nju ubacite karfiol (onoliko koliko mislite da vam je dovoljno) i samo ga malo blanširajte. Nakon toga i karfiol završava u rerni, gde se sa mesom peče još nekih (odokativno) 45 minuta.
Verujte, nezahtevniji recept na današnji dan teško da ćete naći. I zato, prijatno!