...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Musaka od boranije i mlevenog mesa

31.12.2019.

Vreme je novogodišnjih odluka. A jedna zaista bitna jeste da se dobro jede. Zato ovu godinu završavamo i u novu ulazimo uz musaku od boranije i mlevenog mesa.

.

Foto: Coolinarika

Potrebno: 0,5 dl ulja, glavica crnog luka, 3 češnja belog luka, 1 kg boranije (može i smrznuta), kašika vegete, pa opet 0,5 dl ulja, glavica crnog luka, 0,5 kg mlevene junetine, so, biber, 1 jaje, kašika peršunovog lista (može i suvi), 3 jajeta, 2 dl kisele pavlake.

Priprema: Na ulju proprži iseckan crni i beli luk, dodaj boraniju, vegetu i malo vode, i dinstaj poklopljeno u šerpi oko pola sata na umerenoj vatri. Po potrebi dodaj po malo vode.

U drugoj šerpi zagrej ulje i proprži crni luk. Dodaj mleveno meso, malo soli i bibera, izmešaj i prži desetak minuta. Skloni sa vatre i kad se malo prohladi dodaj jedno jaje i peršunov list i dobro izmešaj. Pomešaj boraniju (ne sme biti mnogo vode u njoj) i meso. Sve ovo prelij sa mešavinom od tri jajeta i pavlake, izmešaj blago.

Peći oko pola sata na 200-220 stepeni. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Pijana boranija

Maštovito i hranljivo

.

Naučite da kuvate na najlakši način

Jedan od najboljih načina kako možemo iskoristi višak slobodnog vremena je posvetiti se čarima kuvanja.

.

Proleće na tanjiru

Ako ne možete da izađete napolje i uživate u proleću u meri u kojoj biste hteli, to ne znači da…

.

U kupovinu samo sa spiskom

Hteli to sebi da priznaju ili ne, mnogi su podlegli strahu i počeli da kupuju velike količine hrane. Onima koji…

.

Karantin ishrana: voda je obavezna, sa hranom umereno

Doba izolacije i gotovo stalnog boravka kod kuće vratilo nas je na neke kućne poslove kojima smo možda želeli više…

.

Brokoli sa sirom

Ako vam uopšte nije do kuvanja, imamo recept koji će boravak za šporetom učiniti bezbolnim.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo