.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Veštački burger budućnost ishrane?

14.01.2019.

Neki tvrde da još uvek nema dokaza da je proces proizvodnje mesa u laboratorijama održiv, dok se drugi bave problemom ukusa i pitaju "Da li ovakvo meso uopšte ima dobar ukus?"

.

foto: pexels

Oni koji su ga probali tvrde da ima, te je, na primer, u francuskom restoranu Jardinière "laboratorijski hamburger" koji se pravi od mesa iz kompanije Impossible Foods, jedna od najpopularnijih stavki na meniju.

Prvi hamburger napravljen od laboratorijskog mesa nastao je u Holandiji 2013. godine, a od tada sve više kompanija počelo da se interesuje za ovu tehnologiju. 

Kako prenosi Engadget, budući da se godišnje potroši oko 300 miliona tona mesa, što je više nego dvostruko u odnosu na količine koje su se proizvodile pre 30 godina, proces proizvodnje sve više utiče na klimatske promene, budući da je odgovoran za emitovanje oko 14,5% gasova koji utiču na formiranje efekta staklene bašte.

Impossible Foods nastavlja da razvija svoj veštački hamburger, te je tako nastao i Impossible Burger 2.0, koji je predstavljen na CES-u (Global Stage for Innovation) tokom prošle nedelje. Radi se o, kako tvrde čelnici kompanije, značajnom poboljšanju, receptu koji nudi bolje nutritivne vrednosti, ukus i teksturu koji su bliži pravim hamburgerima.

.
Morate priznati da ništa nije bilo toliko dramatično kao spuštanje slušalice na telefonu na preklop. Iako ne baš potpuno isti,…
.
Za novije generacije teško da postoji veći razlog za nervozom od pucanja neta i ponovnog učitavanja u momentu gledanja bilo kog…
.
Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?