Lifestyle / Kuhinja
Bolonjeze od juče
Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.
Foto: Oradio
U pitanju je mleveno meso sa špagetama koje se pravi na nešto drugačiji način od onoga što ste navikli da dobijete, kada u restoranu naručite pastu bolonjeze.
Potrebno je:
Pola kilograma mlevenog mesa (može mešano, a može i čisto svinjsko ili juneće)
Jedna veća glavica luka sitno naseckana (za vežbu skillsa)
Ulje/Mast
Pola litre paradajza za kuvanje
Pavlaka za kuvanje (nije obavezna)
Začini (so, biber, vegeta, crvena 'tucana' paprika, lovorov list, đumbir)
Jedna kocka goveđe supe za kuvanje
Priprema:
Luk dinstati na malo ulja/masti dok ne omekša i porumeni. Dodati meso, koje se dinsta sve dok ne pobeli, a kada se to desi dodati začine. Dinstati i dodati malo pavlake za kuvanje, a odmah potom i paradajz za kuvanje i sve zaliti sa dva decilitra vode. Pustiti da se krčka na laganoj vatri oko 45 minuta.
Odvojeno skuvati špagete ili neku drugu testeninu. Najbolje ide uz zelenu salatu.
Fun fact: Neće vam ostati za večeru.
J.M.