...
ORADIO UŽIVO

Muzika

Album nedelje: Weezer - Pacific Daydream

31.10.2017.

Raspevani sinovi Badija Holija!

.

Kraljevi gitarskih rifova, sastav Weezer, objavili su nedavno novi album "Pacific Daydream" za izdavačke kuće Crush Music/Atlantic. Album je najavljen zanimljivim videom za prvi singl, pesmu "Mexican Fender", u kome vidimo galeba opsednutog ženom u kupaćem kostimu.

 

Spot za pesmu "Mexican Fender"

Ovaj unikatni bend nastao je 1992. u sunčanom Los Anđelesu kada su tri drugara odlučila da pretoče svoje muzičke ideje u albume. Bili su to pevač Rivers Kuomo, bubnjar Brajan Bel i gitarista Skot Šrajner koji i danas čine srž sastava Vizer.

w3 jpg

"Vizerntinsko" plavo. Omot kultnog albuma prvenca iz 1994.

Već prvim albumom jednostavnog naziva "Weezer" (među fanovima poznatijeg kao "The Blue Album"), ulaze u istoriju! Imali su pravu pesmu u pravom trenutku, ona se zvala "Buddy Holly" i zauvek se urezala u srca fanova željnih iskrenih i perfektnih melodija. 

Indi evergrin! Spot za pesmu "Budy Holly"

Dvadeset i tri godine kasnije, dočekali smo i njihov dvanaesti studijski album "Pacific Daydream". U martu ove godine bend je objavio pesmu "Feels Like Summer" koja se takođe nalazi na ovom albumu. Album je producirao Butch Walker, a prethodni album "Weezer (aka The White Album)" objavili su 2016.godine. 

Spot za pesmu "Feels Like Summer"

Pomenuto poslednje izdanje trebalo je da bude njihov "Crni album", sve dok nisu shvatili da je album znatno veseliji i da su pesme "sanjarenja sa plaže na kraju sveta". Zato ćemo "crnjak" sigurno dočekati već iduće godine jer ova muzička ekipa nema nameru da stane sa svojim kreativnim uzletima!

w2 jpg

Dečački snovi upakovani u raspevane albume. Skot, Patrik, Rivers i Brajan

Frontmen Rivers Kuomo izjavio je da je album inspirisan jednom kineskom izrekom: "Nekada davno, ja Chuang Chou, sanjao sam da sam leptir, leteo ovamo i onamo i radio ono što leptir radi. Bio sam svestan samo svoje sreće kao leptira, potpuno nesvestan da sam Chou. Ubrzo sam se probudio, i opet sam bio ja. Sada ne znam da li sam ja čovek koji je sanjao da je leptir, ili sam ja leptir koji upravo sanja da je čovek".

Eto razloga da se sanjari otvorenih očiju. "Pacific Daydream" idealni je vodič za takvu avanturu!

U nastavku pogedajte novi video za kompoziciju "Weekened Woman"

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo