...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Muzika

Album nedelje: Tom Grennan - Lighting Matches

24.07.2018.

Nova škola popa!

.

Tom Grenan (Tom Grennan) je poreklom iz Bedforda. Situiran u Londonu, ovaj dvadesetdvogodišnji kantautor  u žižu javnosti dospeo je kao gost grupe Chase and Status u pesmi "When It All Goes Wrong", da bi se potom posvetio solo karijeri koju je započeo singlom i istoimenim EP "Something In The Water" (2016), a nastavio EP izdanjima "Release The Brakes" i "Found What I'm Looking For" (2017). U junu ove godine Tom Grennan je objavio debi album "Lighting Matches" (Sony UK International), na kome se nalazi ozbiljno veliki hit "Sober".

 
Spot za pesmu "Sober"

Kada je imao 18 godina, napala ga je ulična banda, a posle tog obračuna je završio sa četiri metalne ploče i šrafovima u vilici koji "još uvek boli kada dođe zima", kako on to uvek u šali ističe. Trenirao je da postane profesionalni fudbaler. Igrao je za Luton Taun neko vreme, pokušao za Northempton Taun i Aston Vilu. Celu tu fudbalsku avanturu je objasnio sledećim rečima:  "Bio sam blizu igranja u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nešto mi je govorilo da odustanem od toga i da se očigledno počnem baviti muzikom".


Spot za pesmu "Royal Highness"

Njegov profesionalni muzički početak je nejasan, ali kaže da je bio na kućnoj zabavi gde je pevao "Seaside" iz The Kooks-a. Nije se sećao, ali njegovi prijatelji su bili impresionirani i onda ga bodrili da izvodi dalje. Studirao je glumu na univerzitetu.  Takođe, u 18-oj godini, počeo je da svira oko Londona sa svojom akustičnom gitarom, uglavnom su to bili mali nastupi u pabovima, a to je trajalo skoro tri godine.


Spot za pesmu "Barbed Wire"

Tom Grennan je pravi nestašni ali dobri dečko pop muzike, a to znači da on nikad ne sedi mirno. Odaje ga sveža tetovaža na levoj podlaktici. A tu je i album prvenac kao i pokušaj da se obori Ginsov svetski rekord. Tom će pokušati da za 12. sati održi 11. koncerata! A vi, za početak, pokušajte da shvatite tajnu dobre nove muzike. 

U nastavku pogledajte kako uživo zvuči pesma "Aboard"
 
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo