...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Muzika

Album nedelje: The Voidz - Virtue

04.04.2018.

Indi treš Evrovizija!

.

Sastav The Voidz, koga predvodi Džulijan Kazablankas (Julian Casablancas, The Strokes), realizovao je drugi studijski album "Virtue". Prvi singl sa ovog izdanja bila je pesma "Qyurryus", a ubrzo se i pojavio još jedan video, ovoga puta za kompoziciju "All Wordz Are Made Up". Inače, aktuelni album nasleđuje debi ploču "Tyranny" iz 2014. godine.

Rediteljski izleti Džulijana Kazablankasa: Spot za pesmu "Qyurryus"

Ova eksperimentalna posada krenula je sa radom 2013. godine. U želji da se što više oslobodi starih formi, Džulijan i ekipa se u ovoj muzičkoj epizodi pre svega oslanjaju na momenat zabave. Dakle, sve se parodira do krajnjih granica. I stajling i muzika i tekstovi... Problem kod ovakve koncepcije nastaje u samom fokusu, odnosno, da li slušalac treba da bude više gledalac ili obrnuto. 

Spot za pesmu " All Wordz Made Up", režiju potpisuje gitarista benda, Džeremi Griter.

O kakvoj se zvučnoj slici ovde radi?! Pa, o dosta kakofoničnoj. "Virtue" je spojio previše toga. Tu, naravno, ma zaostavštine Strouksa, Daft Panka, krautroka, sintpopa, elektropopa, melodija s ranih igrica na Nintendu, psihodelije, nju vejva, progresive, popa, folka... Sve to obojeno je neodoljivom magijom VHS rezolucije. Treba dodati i informaciju da je za omot albuma bio zadužen argentiski umetnik Felipe Pantone.

void2 jpg

Šmekeri praznih noćnih klubova

Ali, takav zvuk brzo umori i najupornije fanove. Generalno, album je rađen po proceduri: "Što smislim u sekundi - to i snimim". Zato i je konačan rezultat razočaravajući, iako i u toj džungli raznih zvukova ima dobrog materijala. Tako je bilo i s prvim albumom "Tyranny", možda je potrebno doživeti ovaj bend uživo? U punom klubu, gde je zvuk pojačan do krajam dok se na ekranima smenjuju kadrovi iz najboljih akcionih filmova "B" produkcije osamdesetih godina prošlog veka. Naravno, morate odabrati pravi kostim kako bi se prepustili ovoj šašavoj struji dobre zabave.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Pyramid of Bones"

Spisak pesama:

01. Leave It In My Dreams
02. QYURRYUS
03. Pyramid of Bones
04. Permanent High School
05. ALieNNatioN
06. One of the Ones
07. All Wordz Are Made Up
08. Think Before You Drink
09. Wink
10. My Friend the Walls
11. Pink Ocean
12. Black Hole
13. Lazy Boy
14. We’re Where We Were
15. Pointlessness

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo