...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: The Chemical Brothers - No Geography

22.04.2019.

Deveta formula!

.

Česti su muzički heroji koji nastupaju kao nekakav stripovski duo. Boje grada Mančestera već trideset godina brane Tom Rolands (Tom Rowlands) i Ed Simons. Svoju elektronsku avanturu kao Chemical Brothers oficijelno su započeli gromadom od albuma "Exit Planet Dust" iz 1995. A sada se spremite za deveto poglavlje njihove priče nazvano "No Geography".

Najveću popularnost doživeli su ulaskom u treći milenijum, ali se i dalje može reći kako svoje stvaralaštvo baziraju isključivo na nepogrešivoj inutuiciji i kreativnoj vitalnosti. Njihov poslednji album zapravo i baca svoju senku na zlatne godine elektronske muzike, vešto upakovane i za razmišljanje, ali i za igranje. Prepoznatljivi način miksanja uz (na momente trans) retro matrice modifikovane za nove digitalne generacije. "Daftpankovski" plesni hit "Got To Keep On" idealan je za futuristički disko štimung ispod toplog neonskog svetla. 

Magija reditelja Mišela Gondrija: Spot za pesmu "Got To Keep On"

Kritike su isto tako pozitivne. Thomas Smit iz NME izjavio je da je album još jedan korak napred za hemijsku braću Brothers. Luke Pirson, koji piše za Ekclaim!, smatra da je druga polovina albuma slabija, ali je napomenuo da je ovo izdanje vredno interesa. Zaključak je da je novi album mančesterskog dua jedan od boljih u njihovom katalogu, najjači ili najupečatljiviji u poslednjih nekoliko godina. Deset kompozicija je dovoljno da se i vi uverite u ove tvrdnje.

 

Zvuci zlatnih godina. Prvi spot urađen je za pesmu "Free Yourself"

"Tokom snimanja, sagradili su takoreći 'studio u studiju', u kome su sakupili svu svoju ranije korišćenu analognu opremu, koja datira iz devedesetih godina. Ideja je bila da samom muzikom probude deo stare inspiracije, a zatim je prilagode 2019. godini i modernoj tehnologiji većeg studija. To je upravo ono kako 'No Geography' zvuči".

The Guardian

Orvelovski vrli novi svet: Spot za pesmu "MAH"

Kako je ranije najavljeno, novi album biće ispraćen fenomenalnim i duboko psihodeličnim nastupima uživo, a duo planira nastupe u Evropi, Americi i Aziji. Dobro je poznato da se teško može opisati taj adrenalinski spektakularan, audiovizuelni doživljaj koji odzvanja sa bine. Sve pršti od visokih tonova, vizuelnih pokrivalica koje podrazumevaju velike ekrane sa prikazom psihodeličnih slika, stroboskopa i lasera koji se projektuju preko publike. Bilo je spekulacija o tome koliko je njihovih koncerata uživo snimljeno na matricu, ali dobro je poznato da momci insistiraju (na njihovom zvaničnom sajtu) da imaju samo pregled kanala, a ostalo se miksuje uživo. Čini se da je to potvrdila i verna publika, koja ih je uzastopno pratila kako bi posle razgovarali o značajnim razlikama između setova. Pored izvođenja sopstvene muzike, Tom i Ed održavaju i redovne DJ večeri gde puštaju i miksaju numere drugih umetnika (ovaj hepening nosi naziv "Brothers Gonna Work It Out"). Dakle, samo se udobno smestite, braća će sve da odrade kako treba. Krenite na put uz "No Geography".

U nastavku pogledajte spot za pesmu "We've Got To Try"

Spisak pesama:

1            Eve Of Destruction        

2            Bango  

3            No Geography  

4            Got To Keep On              

5            Gravity Drops   

6            The Universe Sent Me  

7            We've Got To Try           

8            Free Yourself - Album Version  

9            MAH    

10          Catch Me I'm Falling

 


  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo