...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: The Chainsmokers - Memories... Do not Open

24.04.2017.

Elektronske uspomene!

.

A sada malo pravog mejnstrima! Leto se bliži, a tu je i odgovarajući zvučni zid koji će svim čulima dodati po koju nijansu jakih boja više.

To zamišljeno muzičko platno je prazno, a samim tim i stvoreno da se po njemu ispisuju najlepše pesme koje isijavaju nekim novim optimizmom. Za takve numere zadužen je pop duo iz Njujorka koji nastupa pod imenom Čejnsmokers (The Chainsmokers). 

tc1 jpg

Endru Tegart i Aleks Pel

Nastali su 2012. i na album prvenac se čekalo skoro pet godina!  Mnogi su mislili da iza tog imena stoje devojke, ali osnovu benda su činili Endru Tegart (Andrew Taggart), Ret Biksler (Rhett Bixler) i Aleks Pel (Alex Pall). Posle izvesnog vremena, grupu napušta Ret, a preostali dvojac konačno svoje životne uspomene skuplja na jedno mesto i sve ih brusi u dvanaest kompozicija koje krase izdanje "Memories... Do not Open".

Spot za pesmu "#Selfie"

Pažnju su skrenuli već sa prvim singlom (#Selfie), a svaki naredni video obarao je brojke poseta na kanalu Jutjub. U isto vreme krenula je lavina jednog novog žanra kog je generacija prozvala kratko i glasno: Bas! Za singl/video "Roses" može se reći da je prva kompozicija koja je u širem svetlu predstavila taj zvuk budućnosti.

Spot za pesmu "Roses"

Prvi album ovog nezaustavljivog dvojca pojavio se pre dve nedelje, a bio je najavljen singlovima "Paris" i "Something Just Like It" koji je realizovan sa britanskim sastavom Koldplej. Odmah je započeo svoj život na prvom mestu Bilbordove liste najboljih novih albuma, mada su muzički kritičari bili podeljeni oko što boljeg prikaza celokupne njegove zvučne slike.

Spot za pesmu "Something Just Like This"

Bilo kako bilo, nekad se moramo predati zaraznim ritmovima, pitkim refrenima i bezbrižnoj atmosferi. Endru i Aleks se samo sjajno zabavljaju u svetu odraslih, putuju, upoznaju razne likove i fanove, a svoje uspomene, u vidu nekakvog recepta, ustupaju svima. tc2 jpgNovi logo benda

I mi smo hteli da čujemo šta se krije u njihovoj muzičkoj kutiji. Zato vam O Radio cele ove nedelje predstavlja neke drečavije impresije koje su izmaštali Čejnsmokersi!

U nastavku poslušajte poslednji singl koji otvara njihov album prvenac. On se zove "The One":

 

Spisak pesama:

1. The One

2. Break Up Every Night

3. Bloodstream

4. Don't Say

5. Something Just like This

6. My Type

7. It Won't Kill Ya

8. Paris

9. Honest

10. Wake Up Alone

11. Young

12. Last Day Alive

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo