.
Trenutno : Domaća top lista
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Muzika

Album nedelje: The Breeders - All Nerve

08.03.2018.

Novi pljusak!

.

Kultni američki aternativni rok bend The Breeders objavio je 2. marta svoj dugo očekivani peti studijski album "All Nerve". Istoimeni singl je najavio novi album već u januaru, a tu je i ranije objavljena numera "Wait In The Car".

Spot za pesmu "Wait In The Car"

Novo izdanje ujedinilo je klasičnu postavu ovog benda, koja stoji iza platinastog albuma "Last Splash" objavljenog davne 1993. godine. Postava koju čine Kim Dil (Kim Deal), Keli Dil (Kelley Deal), Džozefin Vings (Josephine Wiggs) i Džim Mekferson (Jim Macpherson) ponovo se okupila 2013. godine, na dvadesetogodišnjicu najuspješnijeg izdanja, koju je tom prilikom proslavila koncertom.

tb2 jpg

Uzgajivači indi zvuka: The Breeders

Od tada je bend u tajnosti radio na novom materijalu, dok su u međuvremenu odradili američku i evropsku turneju. Posljednji album (Mountain Battles) bend je objavio 2008. godine. Na novom materijalu gostuje i Kortni Barnet (Courtney Barnett) koja peva prateće vokale u pesmi "Howl at the Summit".

Singl "Nervous Mary"

Album "All Nerve" snimljen je širom Sjedinjenih američkih država, u saradnji sa više producenata. Tu je studio u Kendilandu, na čelu sa Majkom Montgomerijom, neke numere su snimane i u studiju Elektrik audio u Čikagu, sa indi prvoborcem Stivom Albinijem (Big Black, Shelack...), dok se na mesto dizajnera vizuelnog identiteta vratio stari saradnik Kris Big (Chris Bigg). Album je objavila kultna izdavačka kuća 4AD i to na ekskluzivnom narandžastom vinilu, CD-u i digitalnim servisima.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Joanne":

.
Sezona letnjih festivala je uveliko počela. Sea Star i Revolution su već prošli, ali nas tek očekuju najbolji festivali i najveće…
.
U prošlosti, muzika je bila dostupna samo onima koji su je izvodili ili prisustvovali određenim društvenim događajima. Danas je…
.
Izložbe, promocije, svirke i dokumentarni filmovi protiv najavljenog lošeg vremena...
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?