...
TRENUTNO19:10 - 19:20Vredi pročitati

Muzika

Album nedelje: Queens of the stone age - Villains

08.09.2017.

Distorzija za odrasle!

.

Britko kalifornijsko sunce koje svojom toplotom obasjava pustinjski pesak i beton uspavanih gradova veoma može da posluži kao inspiracija prilikom pravljenja novih muzičkih žanrova. Tako je 1996. U Pal Dezertu nastala autentična i razaračka fuzija u vidu benda Queens of the Stone Age predvođeni harizmatičnim Džošim Homijem (Josh Homme) koji je pre pomenutog benda svoje pustinjske korene i psihodelične impresije istraživao kao gitarista kultnog sastava Kajus (Kyuss).

jh1 jpg

Mračnjak i optimista: Džoš Homi

Priča u vezi sa grupom Kajus prestala je sredinom devedesetih godina, ali je Džos u momentu imao novi plan i zvuk koji je hteo da predstavi publici. Prvi, istoimeni  album "Kvinsa" se pojavljuje 1998.q3 jpg

Omot prvog studijskog albuma iz 1998.

Uzlazna putanja kreće sa početkom novog milenijuma, tačnije 2000. Kada bend objavljuej drugi studijski album "Rated R". Vrhunac tog perioda, svakako, je treći album "Songs for the Deaf" iz 2003. 

Spot za pesmu "Go With the Flow"

Na ovom izdanju se nalaze stadionski hitovi i lična karta benda: Go With The Flow, First it Giveth, No One Knows... Dve godine kasnije pojavljuje se još jedan biser u karijeri sastava Queenes of the Stone Age, mračniji i gotski distorziran "Lullabies to Paralyze". Kruna ovog album svakako je kompozicija "Little Sister" snimljena uživo  iz jednog pokušaja u studiju.

Spot za pesmu "Little Sister"

Svoju nešto više prefinjeniju formu doneli su sa šestim albumom "...Like Clockwork" iz 2013. A dve godine kasnije, u okviru iste turneje, domaći fanovi su mogli da ih dožive uživo sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu!

Spot za pesmu "My God is the Sun"

Novo poglavlje sinova pustinje zove se "illains" i ono je nastalo u saradnji sa čuvenim pop producentom Markom Ronsonom. Devet kompozicija u skoro pedeset minuta muzike dokazaće vam zašto se radi o jednom od najvalitetnijih svetskih benova koji i dalje uspešno čuvaju plamen pravog rokenrola. O radio vam toplo preporučuje ove još toplije melodije!

U nastavku pogledajte spot za pesmu "The Way You Used To Do"

Dušan Majkić

  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo