...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Muzika

Album nedelje: Pink - Beautiful Trauma

23.10.2017.

Ružičasti košmari!

.

Prošlo je pet godina otkako je Pink otišla na studijsku pauzu. Bilo je to posle izlaska albuma "The Truth About Love". Dakle, posle šest albuma, više od 42 miliona prodatih primeraka i bezbroj singlova koji su harali top listama, bilo je vreme za pauzu, ali niko nije verovao da će trajati pune četiri godine. E pa jeste.

Pink je pre nekoliko dana izdala novi, sedmi album Beautiful Trauma. Izlazak albuma prati i istoimeni spot koji su režirali Nick Florez & RJ Durell.

Spot za pesmu "Beautiful Trauma"

Pink na ovom albumu potpisuje 13 pesama i oko sebe je okupila zanimljivo društvo producenata i tekstopisaca među kojima su i Steve Mac, Johnny McDaid, Max Martin, Shellback, Jack Antonoff, Julia Michaels, Greg Kurstin, Busbee, Tobais Jesso Jr., a tu je i saradnja s Eminemom.

Spot za pesmu "What About Us"

Prvi singl "What About Us" sjajno je zaživeo i predstavio ovu pevačicu u savim drugačijim nijansama.

Ova kompozicija ujedno je i još jedna skrivena politička poruka o Donaldu Trampu i stanju u Americi, mada može da se tumači i na potpuno drugačiji način.

Naime, tekst pesme može biti protumačen i kao prazna obećanja partnera koja se nikad nisu ispunila. Koje god tumačenje teksta da prihvatite, pesma sa sobom nosi odličan bit za koji je zaslužan britanski producent Stiv Mek, dok je melodiju i tekst pisala, naravno, Pink lično. 

pin2 jpg

Muzička amazonka: Pink!

Naravno, Pink je u svom maniru opisala sam kreativni proces, problem i uzbuđenja koja su joj pomogla da realizuje nove pesme:

"Život je jebeno traumatičan, ali je istovremeno i neverovatno lep. Ima puno lepote i prelepih duša u njemu", objasnila je Pink zašto je album nazvala baš po numeri "Beautiful Trauma".

U nastavku pogledajte tekstualni video za pesmu "Whatever You Want".

 

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo