...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Novembar

06.11.2018.

Posveta južnoj pruzi!

.

Nakon tri godine pripreme novi album niške grupe Novembar pojavio se 31. oktobra u digitalnom obliku, a tokom novembra pojaviće na CDu i vinilu. Izdavač je Nocturne Media, dok će ekskluzivni stream albuma biti na youtube kanalu Hardwired magazina. Šesti studijski album, koji nosi ime benda, osim pesme "Sve zaboravljam" koju je otpevao preminuli pevač i frontmen benda Goran Kostić Kosta (1966-2017), donosi i pesme koje su otpevali poznati balkanski rokenrol muzičari. Publika je već imala priliku da čuje pesmu "Magla", koju je sa Novembrom uradio Nikola Vranjković.

Spot za pesmu "Magla"

Osim Vranjkovića, na albumu se nalazi pregršt velikih imena sa balkanske rock’n’roll scene kao što su Peter Lovšin iz kultnog benda Pankrti, Zoran Čalić (ex-Majke), Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn, Hornsman Coyote), Sejo Sekson (Zabranjeno pušenje), Branko Golubović Golub iz Goblina, Petko Slaveykov (DNC), Silvester Mrak iz bendova Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života, kao i Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Atheist rap.

kn1 jpg

Pesme o nebu i o snovima: Goran Kostić - Kosta

A sada malo istorije. Krajem osamdesetih godina prošlog veka u Zagrebu je egzistirala jedna od najtalentovanijih grupa u bivšoj nam državi, Studeni Studeni, čiji je osnivač i jedini stalni član bio Kosta. Studeni Studeni su nastali 1986. godine kao svojevrsni eksperiment, jer su svirali u to vreme uzbudljiv pank kao malo ko u to vreme. Grupa je postojala kratko i raspala se s propašću tadašnje Jugoslavije 1991 godine. U to vreme Kosta se seli u Niš, gde odmah prihvata ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Ubrzo prelazi na gitaru, a tokom 1992. na mesto basiste dolazi Zoran Ranđelović. U to vreme grupa se već zove Novembar.

Kultni album prvenac "Deguelo" iz 1994.

Paralelno s angažovanjem u grupi Kosta počinje da radi kao muzički saradnik na Radio Nišu. Prvi album "Deguelo" snimaju 1993. godine. Bend je u karijeri objavio pet studijskih albuma i nekoliko kompilacija. Poslednji album naziva "Proklet" objavljen je 2013. Članovi Novembra planira oproštajnu turneju po zemlji i regionu gde će im se na bini pridružiti izvođači sa ovog albuma.  

U nastavku poslušajte ceo novi album sastava Novembar.

Dušan Majkić

Lista pesama:

01. Magla feat. Nikola Vranjković
02. Štakori u gradu feat. Zoran Čalić
03. Ne okreći se sine feat Sejo Sekson
04. Avala feat. Peter Lovšin
05. Absence Of Light feat. Kojot
06. Sve zaboravljam
07. Sloboda izbora feat. Radule
08. Coackroaches blues feat. Petko Slaveykov
09. Moja domovina feat. Silvester Mrak
10. Rehab feat Golub

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo