...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Muzika

Album nedelje: N.E.R.D. - No One Ever Really Dies

17.01.2018.

Povratak štrebera!

.

"No One Ever Really Dies", naziv je novog albuma grupe N.E.R.D. koji savršeno opisuju trenutnu političku sliku Amerike, situaciju da nikada ne treba otpisati ni jednu grupu i da je uvek pravo vreme za reinkarnaciju. Ovo je njihov prvi album posle sedam godina kreativne pauze i na njemu su, ovoga puta, ugostili Kendricka, Andréja 3000, Rihannu, Futurea, M.I.A. i mnoge druge. Poslednji zajednički album Farela Vilijamsa, Čeda Hjuga i Šaja Hejlija bio je "Nothing" koji je objavljen 2010. godine. Novi studijski projekat je najavljen pesmom i videom "Lemon" s Rijanom, a neki fanovi su ga čak nominovali među najbolje spotove ove godine.

Spot za pesmu "Lemon"

Iako srž benda čini pomenuta kreativna trojka, svima je jasno da iza imena N.E.R.D.-a stoji muzički genije  Farel, čovek koji je zadnjih godina stvarao neke od najvećih pop hitova, a sada je odlučio da se vrati korenima i ortacima iz srednje škole.

nerd3 jpgOmot prvog albuma "In Search Of..." iz 2001.

N.E.R.D je počeo da se oglašava još u oktobru 2017. godine, nakon što se ekipa nije previše pojavljivala još od albuma iz 2010. godine, zbog čega su fanovi spekulisali da li je grupa zaista pravila nove stvari u međuvremenu ili se projekat jednostavno ugasio. Kasnije je otkriveno da će album nositi naziv "No One Ever Really Dies", što je objasnilo početne tvdnje i pozitivna nadanja fanova. Album je takođe najavio i pravu plejadu vrhunskih muzičara koje su trebai da gostuju (Kendrick Lamar, Andre 3000, M.I.A, Future, Vale, Gucci Mane, Rihanna i Ed Sheeran).

Ultra angažovani spot za pesmu "1000"

Prošle godine, 6. februara, tokom intervjua sa BBC Radio 1, Farel je izjavio da se oseća zaista dobro i posebno, nakon što je grupa rešila da se vrati na scenu. U oktobru je album bio najavljen nakon što su se pojavili posteri na ulici. Plakati i baneri su bukvalno iskakali iz svakog ćoška, a koncerti su najvljeni i na čuvenom karnevalu Flog Gnav. Album je debitovao na velikoj žurci i to u obliku lajv striminga, dok je Farel otkrio omot izdanja i naslovne numere preko Instagrama i Tvitera 22. novembra 2017.     

Zanimljiva saradnja. Pesma "Lifting You"     

Dakle, ova sveža muzička salata prepuna je pravih vitamina i novih ritmova koji će vas podsetiti zašto su, uglavnom, štreberi ti koji odnesu svu slavu! 

Lista pesama:

1.           Lemon (with Rihanna)             

2.           Deep Down Body Thurst         

3.           Voilà (with Gucci Mane and Wale)      

4.           1000 (with Future)     

5.           Don't Don't Do It! (with Kendrick Lamar)         

6.           ESP   

7.           Lightning Fire Magic Prayer    

8.           Rollinem 7's (with André 3000)            

9.           Kites" (with Kendrick Lamar and M.I.A.)            

10.         Secret Life of Tigers   

11.         Lifting You (with Ed Sheeran)


  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo