...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Muzika

Album nedelje: Mac Tire - Treatise

30.04.2019.

Distorzija sina zemlje!

.

Novosadski sastav Mac Tire je početkom marta ove godine objavio debi album "Treatise" u izdanju SKCNS. Mac Tire je nastao 2014. godine kao solo projekat Vuka Vukmanovića, a kao bend su koncertno aktivni od 2015. godine u raznim postavama. Organizovali su oba "Summer’s End Mini Festa" u Novom Sadu i promovisali svoj autorski materijal sa nadolazećeg albuma na festivalima i klubovima u Vojvodini.

Nakon trogodišnje pauze, Mac Tire se reaktivirao kako bi predstavi svoj album prvenac široj publici. Primetno je da se kroz devet kompozicija na albumu u prvi plan ističu jasne gitarske melodije i hitična pop atmosfera. Sa druge strane, tu je mladalačka energija indi roka, pa se kao zaključak može reći da se ovo izdanje perfektno uklapa uz neku letnju vožnju, pod toplim nebom. Leto je dobilo svoj saundtrek.

Spot za numeru "Spite" snimljen je u SKCNS Fabrici

"Nakon duže i neočekivane pauze nakon prvog video-singla 'Outcast' i usled mog dugogodišnjeg odsustva iz zemlje, album je konačno izmiksan zahvaljujući predanom radu Mareta iz studija Matrix Recording u Veterniku. Krajem prošle godine smo zajedno usavršili materijal sa Branislavom Banetom Micićem u njegovom mastering studiju, u Novom Sadu i na kraju finalizirali ceo projekat u Nešvilu, u Americi", kaže Vuk.

mt3546 jpg

On dodaje da su pesme dinamične i raznolike, kao i da je imao enormnu čast da ugosti neke od eminentnih novosadskih muzičara na skoro svakoj od devet numera.

"Za sve ostalo, tu je bio moj dugogodišnji prijatelj i vrhunski gitarista, sa kojim sviram zajedno još od svog prvog školskog benda, Srđan Simić. Od leta očekujemo da ćemo obići što više gradova i festivala kako u Srbiji, tako u regionu i nadamo se preneti što više dobre energije i staroj i novoj rokenrol publici. Jedva čekamo", poručuje Vuk Vukmanović.

Prvi spot pojavio se još 2014 za kompoziciju "Outcast"

Danas je retko primetiti "na prvu" kada se jedan muzički projekat uradi sa puno strasti, inovativnosti i kreativne želje. Takav je slučaj upravo sa ovom pričom. Sve je sklopljeno u preciznu sliku, a posebno treba pohvaliti produkciju albuma. Skoro sve pesme su otpevane na engleskom, osim jedne instrumentalne numere i jedne pesme na srpskom jeziku (Mesec i san). Kroz pomenutih devet zvučnih impresija ovom mladog momka prodefilovao je i zavidan broj gostiju: Ljubomir Pejić (Obojeni Program), Predrag Jandrić - Gaga (Vrisak Generacije), Marko Trbović (Minstrel), dok je u jednoj pesmi bas odsvirao i Vukov otac, Marinko Vukmanović - Mare (Pekinška Patka).

Dušan Majkić

  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo