...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Muzika

Album nedelje: Leon Bridges - Good Thing

29.05.2018.

Duša od čoveka!

.

Gospel i soul muzika poslednjih godina ponovo je mejnstrim. Jedan od novih rodonačelnika je i Tod Majkl Bridžis, poznatiji pod umetničkim imenom Leon Bridžis (Leon Bridges). On je pre nekoliko dana realizovao drugi studijski album "Good Things". Prvenac "Coming Home" iz 2015. već ga je predstavio kao vrsnog pevača, sklonog melanholičnim i zaboravljenim melodijama.

Spot za pesmu "Bad Bad News"

Bridžisov R&B zvuk je i dalje prilično retro, ali on na novom albumu zvuči kao sasvim drugačiji umetnik, uzimajući ideje i uticaje iz inspirativnih 70-ih, mnogo više nego iz ranih 60-ih kojima se služio na prvom izdanju (pomenuti Coming Home)

Video za pesmu "Forgive You"

Svojim drugim albumom "Good Thing", Leon Bridžis je uspeo da pobegne iz zamke koju je postavio njegov prvenac. Drugi album ovog mladog pevača iz Teksasa "otvara" se prema sadašnjosti, pametno zadržavajući toplinu klasičnog R&B u svojim melodijama i pisanju pesama. Bez osnove se ne može.

Efektna noćna balada "Beyond"

Ovo su prve emocije i utisci u katalogu mladog pevača koji su, bez pitanja, namenjeni plesu, slikovnica koju je Leon listao kao klinac dok je slušao rodonačelnike soul zvuka. Upravo zato je uspeo da sastavi životni krug i da ga ispuni najfinijim melodijama. Iskreno do bola, a pre svega životno. 

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Bet Ain't Worth the Hand"

Dušan Majkić

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo