...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Muzika

Album nedelje: Land of Talk, Life after Youth

22.05.2017.

Života počinje sa trećim albumom!

.

Jedna sveža struja prikrivenog i veoma kreativnog nezavisnog pravca u muzici pojavila se sredinom prošle decenije. Zasićeni od sintetike mejnstrima, na površinu izviru bendovi koji nemaju baš tako ispeglanu produkciju i proračunat imidž. Ono što ih izdvaja od izbledele MTV ponude su neodoljive pesme koje u sebi sardrže istinsku emociju i hitičnost. Jedan od primera takvih "malih heroja" dolazi iz kanadskog grada Montreala i već jedanaest godina nastupaju pod imenom Lend of tok (Land of Talk). 

lot2 jpg

L.O.T.

Zapravo, sve je počelo nekoliko godina ranije dok je svoje pesme brusila tada mlada kantautorka Elizabet Pauel (Elizabeth Powell). Uskoro je je oformila trio koji je, prema njenim rečima, stvarao po principu surove iskrenosti i bezgraničnim zalaganjem. Albumski debi, "Some are Lakes", pojavio se 2008. a zanimljivo je reći kako je zvučna slika bila uokvirena producentskim veštinama čuvenog muzičara Džastina Vernona (grupa Bon Iver).

Album prvenac ostao je upamćen po singlu "Some are Lakes"

Drugim izdanjem još više su dokazali svoj talenat ka perfekciji nezavisnog zvuka. Bio je to mračniji album "Cloak and Cipher" iz 2010. Sa jasno izraženom "ženskom" linijom stvaranja i komponovanja, pomenuto izdanje je još više iskristalisalo setni, ali britki glas Elizabet Pauel. A onda je, sasvim nenadano, usledila kreativna pauza duga čak sedam godina!

Spot za pesmu "Quarry Hymns"

Sve one informacije koje se sakupljaju u ljudskoj podsvesti konačno su obrađene na trećem studijskom albumu sjajnog i argumentovanog naslova "Life afer Youth". Zapravo nove pesme odišu tom prepoznatljivom melanholijom tako da možemo zaključiti kako se velika pauza ni ne oseti. Dobro, bilo je tu par stresnih epizoda (izbrisan je ceo snimljeni materijal posle drugog albuma, porodični problemi koji su morali da ostave muziku po strani), ali su i oni poslužili kao građa. 

lot1 jpg

Istinska muzička heroina: Elizabet Pauel

Pažljivo birani aranžani i melodične numere začinjene su malom dozom lupova, sintova... Ovaj album je muzičko pismo sa kojim se njen autor obraća samom sebi. Ali, to u ovom slučaju nije neka sebična stvar. Jer, tek posle pravih odgovora smo spremni da napravimo novi korak. 

Novi album bio je najavljen kompozicijom "Inner Love"

Dobro, da ova najava sada ne bi zvučala kao neki jeftini priručnik za preživljavanje svakodnevong života u deset sličica, slobodno "prelistavajte" nove stranice jednog malog benda čiji impuls može da vas promeni. Nas je ubedio da mu se prepustimo i to cele ove nedelje na O!

U nastavku poslušajte možda i najbolju numeru sa albuma, ultra šarmantnu "This Time":

 

Spisak pesama:

1. Yes You Were

2. This Time

3. Loving

4. What Was I Thinking

5. Spiritual Intimidation

6. Heartcore

7. Inner Love

8. World Made

9. In Florida

10. Macabre


  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo