...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Lana Del Rey - Lust for Life

08.08.2017.

Le(t)nji glamur!

.

Holivudski bulevari i melnaholija toplog Los Anđelesa odlično su se uklopili u melodije jedne devojke koja je rodnu i turobniju istočnu stranu Amerike zamenila za sunčaniju zapadnu stranu. Elizabet Vulridž Grant u muzičkom svetu poznatija je pod imenom Lana Del Rej (Lana Del Rey). U svojim kompozicijama glatko spaja glamur fotografija iz 60-ih godina prošlog veka sa jasnim referencama koje su prozašle iz novije američke (sub)kulture. 

ldr2 jpg

Omot prvog studijskog albuma iz 2010.

Njen prvi album pojavljuje se početkom 2010. a nakon dve godine ceo svet se upoznao sa Lanom Del Rej zahvaljuući njenom narednom albumu "Born to Die" na kojem se nalaze, možda, i najveći hitovi koje je pomenuta pevačica napravila u svojoj karijeri: "Video games", "Summertime sadness", "Blue Jeans"... Tako je barokni pop sa raznoraznim primesama konačno stigao do velikog broja slušalaca, koji su instant prigrlili svoju novu omiljenu zvezdu, a nekima i životnu muzu.

Spot za kompoziciju "Video Games"

Trećim studijskim albumom "Ultraviolence" iz 2014. Lana je samo nastavila tom sunčano-melanholičnom stazom na kojoj čovek lako može da odluta do najskrivenijih odaja svoje podsvesti. Filmski štimung uspavanog Holivuda još više je podigao atmosferu iako su numere na albumu sporijeg ritma. I opet je Lana bila naoružana odličnim pesmama: "Shades of Cool", "Broklyn Baby", "West Coast"... 

Spot za kompoziciju "West Coast"

Eksapizam, nasilje i slomljene ljubavi česti su motivi koji svakodnevno proganjaju ovu mladu muzičarku. Najbolji beg ode svega pronalazi u pisanju pesama, a njen najemotivniji album svakako je četvrto studijsko izdanje "Honeymoon" iz 2015. 

ldr1 jpg

Lana Del Rej

Pa, i pored sivkastih/noir nijajnsi svog bitisanja, Lana je uspela da se izbori sa ukletim romansama i depresivnom kalifornijskom scenografijom. Njen novi, peti po redu album, optimistično je nazvan "Lust for life". Ovo izdanje je najavljeno još u februaru ove godine singlom "Love", ali je sve hvalospeve pobralo istiomenom kompozicijom u kojoj se pojavljuje i glas čuvenog kanadskog pevača Abela Tesfajea koji nastupa pod umetničkim imenom Vikend (The Weeknd). 

Spot za kompoziciju "Lust for Life"

Zvuci klasičnog roka fino se pretapaju kroz retro efekat sepije, uz dodatke blagih hip hop ritmova. Žudnja za životom ili samo još jedna redovna letnja depresija?! Na vama je da presudite zašto smo "Lust for Life" uvrstili u naš album nedelje.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Love"

 

Lista pesama:

1. "Love"
2. "Lust for Life f. The Weeknd
3. "13 Beaches"
4. "Cherry"
5. "White Mustang"
6. "Summer Bummer" f. A$AP Rocky & Playboi Carti
7. "Groupie Love" f. A$AP Rocky
8. "In My Feelings"
9. "Coachella - Woodstock in My Mind"
10. "God Bless America - And all the Beautiful Women in It"
11. "When the World Was at War We Kept Dancing"
12. "Beautiful People Beautiful Problems" f. Stevie Nicks
13. "Tomorrow Never Came" f. Sean Ono Lennon
14. "Heroin"
15. "Change"
16. "Get Free"

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo