...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Kurt Vile - Bottle it in

15.10.2018.

Konstantni hitmejker!

.

Najkreativniji muzički sin Pensilvanije, Kurt Vajl (Kurt Vile) objavio je novi, osmi, studijski album Bottle it in za izdavačku kuću Matador. Na novom albumu nalazi se i pesma "Loading Zones" koju je Vajl kao najavu podelio već u avgustu, a tu je i gotovo desetominutni sunčani singl "Bassackwards". Na albumu gostuju Cass McCombs, Kim Gordon (Sonic Youth), Stella Mozgawa (Warpaint), Mary Lattimore, Farmer Dave Scher, i Lucius. Raspon impresija koje donose vešto složene kompozicije samo su još jedna vrsta privatnog emocionalnog kompasa koji će vam pomoći u snalaženju kroz život i njegove propratne turulencije.

Spot za pesmu "Loading Zones"

Vajl je izjavio da su putovanja uticala na ovaj album: "Jedno vreme bio sam u strahu od letenja, tako da sam tada slušao neku country pesmu kojom sam bio opsednut u tom trenutku, Geroge Jones bi mi treštao u ušima. Ili bih čitao nešto o country muzici, ili bih pisao pesme u trenutku kada bih bio obuzet strahom. Ja sam tamo gore, u avionu, pijem vino jer se kao i svi drugi bojim smrti. I napisao sam pesmu 'Hysteria' tamo gore. Album je poput onog momenta u avionu, dok putujete negde i imate napad panike. Kada ste u strahu od smrti, tada poželite da izvesne osobe znaju da ih volite."

Novi album vešto je balansiran na trasi toplih struja psihodeličnog folka i melanholičnog roka. Dok ove melodije putuju kroz svemir, Vajl zvuči zbunjen, ostavljen, udaljen. Dakle, u pitanju je još jedan od njegovih najboljih albuma u karijeri.

Spot za pesmu "Backwards"

Album je sniman tokom dve godine u različitim gradovima (Los Anđeles, Bruklin, Portland) sa različitim producentima (Rob Šnampf, Šon Evert i Rob Lekso, koji je član njegovog prvog/pratećeg benda The Violators). Ipak najveći deo albuma snimljen je u Tarquin studiju u Bridžportu, sa producentom Piterom Kejtisom, koji je između ostalih sarađivao sa bendovima Interpol i The National. Pored sunčanih intervala, album krasi i mračnija strana. Naime, radnja nekoliko njegovih tekstova odvija se u ranim satima dana, onih mračnim, momenata "pre-kafe", kada niko drugi nije u blizini. Ti intimni časovi svakako su inspirisali njegove najjasnije misli.

kv2 jpg

Strah od letenja: Kurt Vajl

Vajl je zakazao i veliku svetsku turneju, a u Evropi će svirati od sredine oktobra do sredine novembra.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "One Trick Ponies"

 
Spisak pesama sa album "Bottle it in":
 
1. Loading Zones
2. Hysteria
3. Yeah Bones
4. Bassackwards
5. One Trick Ponies
6. Rollin With The Flow (Charlie Rich cover)
7. Check Baby
8. Bottle It In
9. Mutinies
10. Come Again
11. Cold Was The Wind
12. Skinny Mini
13. (bottle back)
 
 
  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo