.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Album nedelje: Kasabian, For Crying Out Loud

15.05.2017.

Muzika za glasno plakanje!

.

Ova interesantna muzička priča nastala je pre tačno dvadeset godina u engleskom gradu Lesteru, kada su svoje kreativne ideje ukrstili stari prijatelji/istomišljenici: pevač Tom Mejgan (Tom Meighan), gitaristi Serđo Pizorno (Sergio Pizzorno) i Kris Karlof (Chris Karloff), kao i basista Kris Edvards (Chris Edvards). 

kas1 jpg

Vrli novi muzički musketari: Kazejbian

Ideja za naziv benda došla im je jednom prilikom dok je Karlof proučavao istorijske podatke u vezi sa ozloglašenim američkim zatvorenikom Čarlsom Mensonom. Naime, spomenuti frik je u svojoj armiji/bandi istomišljenika i sledbenika imao i izvesnu Lindu Kazejbian (Linda Kasabian)...

kas2 jpg

Omot albuma prvenca iz 2004.

No, nećemo više o istoriji američkog nasilja. Prvi, istoimeni album sastava Kasejbian pojavio se tek 2004. ali je uspeh došao momentalno. Tada su se potpuno kompletirali, jer je u bend došao vrstan bubnjar Jan Metjuz (Ian Matthews). U istoj toj godini bend je preskočio sve one klišeizirane faze napretka, tako da su tog leta nastupali na binama najvećih svetskih festivala. 

Prvi spot benda urađen je za kompoziciju "Processed Beats"

Sledeće, takođe uspešno izdanje, "Empire" stiglo je 2006. i već tada je prodaja labuma prešla milionsku cifru. Uprkos mnnogobrojnim promenama članova benda, Kazejbian realizuju svoj treći studijski album "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" 2009. godine, koji u sebi nosi i malu dozu retro inspiracije proizašle iz nemačkog muzičkog pravca "Krautrock". Zapravo, ceo taj šmek sastava Kazejbian vuče na analogne ugođaje sedamdesetih godina sa vrsnim uplivom nove "Indi" generacije. Psihodelična slika grupe iskristalisana je na njihovom četvrtom albumu "Velociraptor!" koji se pojavio na jesen 2011. Na pomenutom albumu dosta prostora je ostavljeno improvizaciji, a od singlova se izdvajaju: "Days are Forgotten" i "Goodbye Kiss". 

Spot za pesmu "Days are Forgotten"

Čistijem rokenrolu su se vratili na petom izdanju "48:13" koje traje, pogodite koliko minuta?! Pre nekoliko dana pojavio se i novi album ove nezaustavljive ekipe iz Lestera. 

kas3 jpg

Kreativni duo sastava Kazejbian: Tom Mejgan i Serđo Pozorno

"For Crying Out Loud" donosi neke raspevanije melodije (prvi singl: "You're in Love With a Psycho"), a mnogi muzički kritičari ga vežu za njihov debitantski album, koji i danas ostaje nedodirljiv. I članovi sastava Kazejbian ponosno tvrde kako se radi o njihovom najboljem radu.

Spot za pesmu "You're in Love With a Psycho"

Zato, upoznajte bend koji je preživeo mnoge kreativne faze i uz čiju muziku će vam zasijati ona iskra koju nosite u sebi. O radio vam to garantuje!

U nastavku pogledajte najnoviji spot za pesmu "Are You Looking for Action?":

 

Spisak pesama:

1. III Ray (The King)

2. You're in Love With a Psycho

3. Twentyfourseven

4. Good Fight

5. Wasted

6. Comeback Kid

7. The Party Never Ends

8. Are You Looking for Action?

9. All Through the Night

10. Sixteen Blocks

11. Bless This Acid House

12. Put Your Life on It

.
Osmo izdanje Festivala "Poezika" biće održano 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada. Kako je najavljeno, nastupiće dream pop…
.
Ispitni rok se opasno približio i oni koji nisu kampanjci - uveliko uče. Motivacija ipak ne škodi nikome, pa je Studentski kulturni…
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?