...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Kanda Kodža i Nebojša - Uskoro

05.03.2019.

Deveti muzički život!

.

Legendarni beogradski alternativni rok sastav Kanda Kodža i Nebojša je nakon pet godina izdavačke pauze objavio deveto izdanje. Ova muzička avantura zove se "Uskoro" i i broji simboličnih devet konpozicija. 

"Nema predaje, nema prodaje, zanos, varljivi osećaj da se za sve što nam se dešava i mi nešto pitamo, tako volim da živim jer stvarno baš volim da živim u smislu da se dešavaju loše stvari, a ipak volim da živim", kaže pevač Oliver Nektarijević.

Deveti album je najavljen pre tačno devet meseci singlom "Jamajka"

Album "Uskoro" definitivno predstavlja KKN u najboljoj i najzrelijoj autorskoj i sviračkoj fazi. To su dokazali nedavnim koncertima u Smederevu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i na tradicionalnom prvojanuarskom koncertu u klubu SubBeerni Centar u Beogradu.

Grupu Kanda, Kodža i Nebojša danas čine: Oliver Nektarijević, Nenad Pejović, Janko Mostarlić, Vladan Rajović i Boško Stanojević Bole (inače basista u poslednjoj postavi Ekatarine Velike.

"Album jeste studijski, ali je najveći deo snimljenog zabeležen tako što smo svirali zajedno u studiju kao da smo na koncertu. Naredni video singl objavljujemo tokom marta za pesmu 'Lako polako', a do leta će izaći još jedan video spot", kaže gitarista Nenad Pejović

Spot za pesmu "Misli dobro"
 
Ono što izdvaja KKN od ostalih je neprestana želja sa istraživanjem i menjanjem, prvenstveno u zvuku. Od ranih post pank i fank radova (prvi album Guarda Toma!), preko izleta u čist rege i relaksiranost dab muzike (Igračka Plačka i Become), melanholičnih impresija (Prekidi Stvarnosti i Deveti Život) pa do nešto ogoljenijeg rokenorola (Manifest i Volja za Noć), sada se susrećemo sa bendom u treloj fazi rada i odluke da se sviranjem opstane, kako na sceni tako i u sopstvenom identitetu. Zato i može da se zaključi kako je svaki novi KKN album zapravo jedan novi roman za police života, ali uvek različitog žanra. "Uskoro" je možda negde na granici proze i beletristike u kojoj caruje volja za životom.

Ujutru zaigrajte uz ovu stvar. Video za singl "Letnji dan".
 
Grupa Kanda, Kodža i Nebojša osnovana je 1990. godine u Beogradu. Ime benda je nastalo kada su tadašnji članovi čitajući neke stare prevode romana Dostojevskog, uzeli arhaizme Kanda (valjda) i kodža (mnogo), dok je ime Nebojša pripadalo nekom detetu koje je živelo u istom bloku kao i jedan od članova prve postave benda. Puno godina je prošlo da bi se konačno, ili uskoro, pojavio obris mora i prazne plaže koja će se idealno poklopiti sa zvucima našeg albuma nedelje!

U nastavku poslušajte novi singl pod imenom "Tako volim da živim"


 
Spiasak pesama:
 
1. Prekidi ponovo
2. Jamajka
3. Lakopolako
4. Horor u Bg
5. Misli dobro
6. Letnji dan
7. Tako volim da živim
8. Uradi sam sve
9. Čoek ker
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo