...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Muzika

Album nedelje: Jens Lekman - Life Will See You Now

27.02.2017.

Neodoljivi, beznadežni pop!

.

Može se reći da je Švedska, godinama unazad, neizbežna i veoma važna odrednica najkvalitetnije muzike pop usmerenja. Jens Martin Lekman rođen je 6. februara 1981. u Geteborgu. Zahvaljujući školskom bendu, odnosno bas gitari, lepotu muzičkog izražavanja otrkiva još u najranijim tinejdžerskim danima i za nekoliko meseci komponuje više od sto pesama!

Ozbiljnijom karijerom počinje da se bavi na početku trećeg milenijuma, a 2004. konačno realizuje album prvenac "When I Said I Wanted To Be Your Dog".  Neočekivano, pomenuto izdanje nailazi na odličan prijem i kod publike i kritike. Album biva proglašen za muzički naslov godine uz tri nominacije za nagradu Gremi. Idealan spoj hitičnih i zaraznih melodija sa Jensovim ironičnim tekstovima i poletnom atmosferom perfektno su upakovani u vodeću pesmu albuma prvenca koja nosi naziv "You Are The Light".

Spot za pemu "You Are The Light"

Svoje ljubavne i životne impresije u obliku šarmantnih pesama uspešno je zapakovao i na drugom albumu "Night Falls Over Kortedala" iz 2007. Ovaj beznadežni romantik, kako su ga prozvali muzički kritičari, komponovanje shvata kao čistu zabavu i neku vrstu spomenara na čijim stranicama pulsira topla analogija Polaroid fotografija i prigodne, pažljivo konstruisane muzičke podloge. O tome govore i pesme poput "And I remeber Every Kiss", "A Postcard to Nina", "The Opposite of Hallelujah""Sipping on the Sweet Nectar"... Tu i tamo, svoje melodije voli da oboji i sa retro zvucima duvačkih instrumenata.

lekman

Lekman je i veliki ljubitelj književnosti, pa je tako održao veliki koncert kojim je trebalo da se spreči najavljeno, masovno, zatvaranje biblioteka u Velikoj Britaniji. Treći album gorkog naslova "I Know What Love Isn't" izlazi sredinom 2011. a sada na red dolazi nova pop pustolovina pod (još jednim šaljivim) imenom: "Life Will See You Now". Dakle, Jens Lekman je moderni muzički pustolov. Surovo je iskren i pun emocija u sopstvenoj igri sa životom i popratnim efektima, a njegove pesme zaista imaju pravu draž koju retko koji muzičar može da iskuje. Upravo zato "Life Will See You Now" je album koji ćemo cele ove nedelje vrteti na O Radiju!

 

Spisak pesama:

  1. To Know Your Mission
  2. Evening Prayer
  3. Hotwire The Ferris Wheel
  4. What's That Parfume That You Wear?
  5. Our First Fight
  6. Wedding The Finistere
  7. How We Met, The Long Version
  8. How Can I tell Him
  9. Postcard #17
  10. Dandelion Seed

U nastavku pogledajte video za prvi singl, neodoljivu plesnu kompoziciju pod imenom "What's That Parfume That You Wear":

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo