...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Jack White - Boarding House Reach

28.03.2018.

Šarena posada Belog Džeka!

.

Jedan od najaktivnijih i najinovativnijih rok muzičara u proteklih dvadeset godina, Džek Vajt (Jack White), objavio je svoj treći studijski album "Boarding House Reach". Prva tri singla, "Connected By Love", "Repect Commander" i "Corporation", naišla su na odličan prijem, kako kod publike, tako i kod kritike, uprkos evidentnoj (aktuelnoj) promeni stila. Sve to sada malo vuče na psihodelične zvuke iz sedamdesetih godina prošlog veka. Kao neka mutacija Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple...

Spot za pesmu "Connected By Love"

Četvrti singl koji se pojavio pred sam izlazak albuma bila je kompozicija "Over and Over and Over". Novi singl, prema rečima njegovog autora, donekle se vraća korenima i podseća na ranije radove benda The White Stripes. Album "Boading House Reach" zvanično je objavljen 23. marta saradnjom između Vajtove izdavačke kuće Third Man Records i XL Recordings. Album se teško može svrstati u okvire jednog žanra, budući da uticaje vuče iz rokenrola, elektro i hard fanka, proto panka, hip hopa, gospel bluza, pa čak i kantrimuzike, što ga čini najambicioznijim izdanjem ovog muzičara do sada.

Analogna mešavina jarkih boja. Singl "Respect Commander"

Osvežen novom postavom, koja svoje korene vuče iz hip-hopa, soula i fank muzike, Vajt se ovog puta okrenuo akustičnoj gitari, sintisajezeru i naravno vokalima. Nacrt za treći solo album napravljen je u malom stanu u Tenesiju. Tokom snimanja albuma Vajt je pokleknuo i odustao od "ručnog snimanja" pa se brzo okrenuo softverom Pro Tuls, za šta je, priča kaže, zaslužan komičar Kris Rok koji mu je prilikom jedne posete prošle godine kazao da "nikoga nije briga na koji je način to snimljeno". Ceo proces snimanja odrađen je u Njujorku, Los Anđelesu i Nešvilu, a izvrši producent je niko drugi do svemogući Džek!

U nastavku pogledajte i poslušajte poslednji video za kompoziciju "Over and Over and Over"

 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo