...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika

Album nedelje: Interpol - Marauder

18.09.2018.

Trinaest lica istine!

.

Njujorški indi-rok sastav Interpol objavio je novo studijsko izdanje Marauder pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Matador. U pitanju je njihov šesti studijski album koji nasleđuje ploču El Pintor iz 2014. godine. Produkciju potpisuje Dejv Fridman (MGMT, The Flaming Lips, Mercury Rev, Mogwai...), a kada je sama muzika u pitanju, pored standardnog trija Benks, Kesler i Fogarino, na snimanju su bila angažovana i dva dodatna muzičara. Novi album ima trinaest pesama, a sve je krenuo od singla "The Rover".

Spot za pesmu "The Rover"

Snimanje albuma je prošlo brzo i efektno. Sve je bilo urađeno za samo nekoliko nedelja a u izjavi za medije stoji da je ovo izdanje Interpola glasnije nego prethodno, jer je inspirisano situacijom u kojoj je njihov komšija pozvao policiju zbog buke koju su članovi benda stvarali na probama.

"Čini nam se da se okomio na pogrešan bend" šalio se Fogarino "Nije da smo kao Mastodon. Mislim, u nekim krugovima smatraju nas mlakonjama." Sigurni smo da su se i domaći fanovi uverili u njihovu energiju koju su isporučili na prošlogodišnjem koncertu u Beogradu, na kome su proslavili 15 godina od pojavljivanja kultnog albuma prvenca "Turn On The Bright Lights". Takođe, isto uzbuđenje osetilo se i na njihovom nastupu na ovogodišnjem festivalu INmusic u Zagrebu.

Spot za pesmu "If You Really Love Nothing"

U cilju promovisanja novog izdanja, članovi benda otisnuće se na veliku svetsku turneju koja je startovala u Bostonu pre nekoliko dana. Nakon zakazanog koncerta u Tokiju, Interpol se seli na evropski kontinent gde će do kraja novembra nastupati po zapadnoj Evropi. Već je poznato da krajem januara, odnosno početkom februara nastavljaju severnoameričku turneju.

im2 jpg

Život pod jakim svetlima: Interpol

U medijskom saopštenju povodom objavljivanja albuma pevač i frontmen benda Pol Benks ovo izdanje je opisao kao "nešto što ga je naučilo mnogo i predstavlja bitan aspekt u njegovom životu". "Marauder je jedno lice, jedan aspekt mene. To je lik koji pokvari prijateljstva i radi sulude stvari. Naučio me je dosta toga, ali on predstavlja osobu koju je najbolje ostaviti u pesmi. Ovaj album je način da mu se da ime", rekao je Benks. 

U nastavku poslušajte singl pod imenom "Number 10".

Spisak pesama:

1. If You Really Love Nothing
2. The Rover
3. Complications
4. Flight of Fancy
5. Stay in Touch
6. Interlude 1
7. Mountain Child
8. NYSMAW
9. Surveillance
10. Number 10
11. Party’s Over
12. Interlude 2
13. It Probably Matters


  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo