...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: E Play - Sloboda

08.05.2018.

Dvadeset godina stava!

.

Novim, petim studijskim albumom, beogradski sastav E - Play donosi jednu svežu i najozbiljniju priču u karijeri koja traje punih dvadeset godina. Na izdanju "Sloboda" nalazi se sedam kompozicija za koje frotmenka benda Maja Cvetović kaže da su odraz čiste želje za stvaranjem, kao i mogućnosti da se ne podilazi nikome. 

Album je još prošle godine bio najavljen singlom "Da budemo samo dobro"

Ovaj sastav tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za nametnutim ukusima većine, što je bilo jasno i na prethodnim albumima "E-Play" ‎(2000), "Crime" ‎(2005), "Drago mi je da smo se upoznali" (2009) i "Obični ljudi" (2013). Na "Slobodi" slušaoci mogu očekivati prirodan nastavak “Običnih ljudi”, ali sa određenom dozom veće muzičke zrelosti i ozbiljnijom produkcijom.

ep2 jpg

Slobodni ljudi: E-Play

Iz ove priče se slobodno nameće zaključak da je Sloboda emotivan album posvećen onima koji više ne žele da dele život sa nama. Inspirisan tugom, ali bez ikakve potrebe za patetikom. Simbolično nazvan Sloboda jer kada ostaneš sam, onda nisi siguran da li je to nagrada ili kazna. Na to jedno pitanje dobijamo sedam različitih odgovora.

Drugi singl bila je kompozicija "Srešćemo se neki drugi put"

Album je pre nekoliko dana predstavljen na izuzetno posećenoj promociji u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu, gde su svih sedam pesama prvi mogli da čuju brojni novinari, saradnici i prijatelji benda.

"Ušli smo u studio sa Vojom u oktobru 2016. godine. Vojo hvala ti, uradio si posao maestralno. Nisam srela takvog profesionalca kao što je njegov asistent i snimatelj Sanja Đuričić, koja je bila velika podrška. Inače, svi smo zajedno ovo radili, nas četvoro. Moj omiljeni bubnjar, možda najmaštovitiji sa kojim sam snimala, Goran Ljuboja-Trut. Prvi put na E-Play albumu, najvredniji od svih nas, gitarista Nemanja Velimirović i najlepši začin (prateći vokal) Kristina Jovanović" rekla je Maja Cvetković.

U nastavku pogledajte novi spot za singl "Šamarčina".



  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo