...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Drake - Scorpion

08.08.2018.

Sledeći level!

.

Kanadski reper Oubri Grejem (Aubrey Graham) koga znate po umetničkom imenu Drejk (Drake) objavio je dvostruki album "Scorpion" na kome se nalazi ukupno 25 pesama. Novo studijsko izdanje je srpskim fanovima dostupno putem Deezer i Google Play muzičkih servisa. Ovo je peti studijski album za jednu od najvećih super-zvezda današnjice, a izdanje krasi bogati skup zvučnih gostujućih imena – svoj vokalni doprinos dali su Jay-Z i Ty Dolla $ign, dok su se produkcijom pozabavili No I.D., DJ Premier, ModMaxx, Boi-1da. Naravno, produkcija je bogata a tematika se ovoga puta najviše vrti oko očinstva i to na vrlo osećajan način. Naime, dobro je poznato kako ovaj muzičar strogo drži u tajnosti sve informacije u vezi sa njegovim sinom, jer ga tako čuva od strelica blistavih blogova i surovih internet komentatora.

Video za prvi singl "God's Plan"

U radu na novom izdanju, pored pomenutih, učestvovala je i čitava plejada nekih od najboljiih muzičara današnjice: James Fauntleroy, PartyNextDoor, Nicki Minaj, Future, Nai Palm i mnogi drugi... Uoči objave albuma Drake je kao singlove predstavio numere "I'm Upset", "Nice For What" i "God's Plan", a sve tri su imale zapažene uspehe na plejlistama i radijskim top-listama.

Video za pesmu "Nice For What"

Drejk i ovoga puta otvara dušu kroz album, te saznajemo razne intimne pojedinosti iz njegovog života, a jedna od najlepših jeste da ima sina (tu informaciju otkriva u poslednjoj pesmi na albumu "March 14"). Aubrey Graham je do sada objavio albume "Thank Me Later" (2010), "Take Care" (2011), zatim "Nothing Was The Same" (2013) i na kraju "Views" (iz 2016. godine). Interesantno je da numera "Don't Matter To Me" uključuje i vokal kultne pop ličnosti - Michaela Jacksona (kao i dodatne vokale Paula Anke - poznatog kanadskog pevača i kompozitora).

Video za pesmu "Don't Matter To Me"

"Scorpion" vas poziva da se pretvarate kako uloga oca nije bila jedna od Drejkovih najvažnijih problema u poslednjoj deceniji. Dobro, nije kao da ovaj umetnik treba da služi kao svetionik moralne jasnoće, ali ovogodišnja saga o porodičnim vrednostima, kao i njihove prikrivene poruke, otkriva Drejkovu zrelu pop stranu ličnosti.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Nonstop"

Dušan Majkić

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo