...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Deer Tick - Vol.1 / Vol.2

27.09.2017.

Prljavi momci iz Providensa!

.

Došlo je vreme da čujemo šta su nam to novo doneli muzički heroji iz američkog grada Providensa. Naravno, u pitanju je sastav Dir Tik (Deer Tick) koji je pre nekoliko dana izbacio novi dupli, sedmi po redu album jednostavnog naziva: Vol 1 i Vol 2.

Prvi singl sa novog albuma bila je kompozicija "Sea of Clouds"

Album je podeljen na sporije stvari u amerikana fazonu i na one malo žešće koje nas vraćaju u zlatno doba nezavisne muzičke scene, koja je vladala tamo negde sredinom devedesetih godina prošlog veka.  

dt1 jpg

Stara škola rokenrola: Deer Tick. Šef konobara je Džon Mekuli (u belom sakou)

Bend Deer Tick je nastao 2004. i u kratkom roku je stekao kutni status. Velika doza humora, koja se prožima kroz tekstove pevača Džona Mekulija, tečno se meša sa vrhunskim aranžmanima i gitarskom energijom. A ako planirate neki put po suvim i pustinjskim predelima, onda je ovo album za vas! 

Uvek prisutni koreni "Amerikane". Singl "Card House"

Ekipa O radije je već spremila kofere za ovo idealno i inspirativno muzičko putovanje. Malo je danas ovakvih bendova sa iskrenim tesktovima i pomerajućom energijom. Kod njih ništa nije urađeno zbog slave i para a dvadeset novih pesama nosi i malo zaboravljenu pobunu. Rokenrol u ogoljenom svetlu i blagi akustični zvuci će vas naterati da se ovom albumu redovno vraćate! 

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Jumpstarting"

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo