...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Calexico - The Tread That Keeps Us

13.02.2018.

Prašnjave niti!

.

Heroji amerikana scene, vrsni muzičari iz Arizone su se vratili. Kaleksiko je nastavio utabanom stazom koja će vas dovesti do srca pustinje i meksičkog sunca, prirodnu granicu sa Amerikom. Svoj novi album najavili su videom "End of the World With You". "The Thread That Keeps Us" zvanično je izašao 26. januara za izdavačku kuću Anti koju drži kultni gitarista Bret Gurevic (Bad Religion, Daredevils, Error...)

Video za pesmu "End of the World With You"

Deseti album je snimljen zajedno sa inženjerom zvuka Krejgom Šumeherom, koji već godinama sarađuje sa bendom, u studiju Panoramik Haus u njegovoj kući, blizu pacifičke obale u severnoj Kaliforniji, koji su, pak Džoji Barns i Džon Konvertino nazvali "Phantom Ship". U izjavi za medije ovaj studio je opisan kao "Kuća na plaži Stinson, koja je delom sagrađena od drvene građe dobijene od starih brodova i kamena uzetih sa kaldrma San Franciska."

cal2 jpg

Duo koji se održao: Džoji Barns i Džon Konvertino

Burns je o novom albumu izjavio: "Ima malo više haosa i buke nego što smo to radili ranije... Kad god nešto stvaramo i ispadne nešto što zvuči poznato, neko bi rekao 'ovo zvuči dobro, ali ajde da nastavimo i vidimo gde može da nas odnese'. Veoma je bilo važno za nas, za evoluciju benda da stalno isprobavamo nove stvari."

Spot za pesmu "Voices In The Field"

"The Thread That Keeps Us" je naslednik albuma "Edge of Sun" iz 2015.godine, a treba se podsetiti i sjajnog nastupa ove grupe u Beogradu pre pet godina. Spoj sunca i uzavrelih emocija dobitna je kombinacija zbog kojeg ovaj album možete koristiti za saundtrek bio kog putovanja. Fizičkog ili mentalnog.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Under The Wheels"

Spisak pesama:

01. End of the World with You
02. Voices in the Field
03. Bridge to Nowhere
04. Spinball
05. Under the Wheels
06. The Town & Miss Lorraine
07. Flores y Tamales
08. Another Space
09. Unconditional Waltz
10. Girl in the Forest
11. Eyes Wide Awake
12. Dead in the Water
13. Shortboard
14. Thrown to the Wild
15. Music Box

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo