...
TRENUTNO19:10 - 19:20Vredi pročitati

Muzika

Album nedelje: Billie Eilish - When We Fall Asleep Where Do We Go?

02.04.2019.

Milenijumski košmari!

.

Dugo očekivani album mlade i talentovane pevačice Bili Ejliš (Billie Eilish), koja je svojim glasom, ali i emotivnim tekstovima u kojima se svako može pronaći, oduševila mnoge i istovremeno osvežila muzičku scenu malo drugačijom muzikom, napokon se pojavio.

"When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", kako glasi ime njenog albuma prvenca, bio je najavljen EP izdanjem iz 2017. "Don’t Smile at Me". Sedamnaestogodišnja pevačica je album predstavila novom pesmom "Bury a friend" koja dolazi uz fenomenalne vizuale. Ukupno ima 14 pesama uključujući i "You should see me in a crown".

Spot za pesmu “You should see me in a crown” 

Ova mračna pop pesma pojavila se kao pravo iznenađenje. Produkciju, kao i na većini njenih pesama, potpisuje njen brat Fines O Konel (čije solo pesme takođe treba da poslušate). Bili je u izjavi za medije otkrila da je nakon pisanja "Bury a friend" cela ideja za album došla na svoje mesto.
 
"Kada smo napravili tu numeru, ceo album mi je kliknuo u glavi. Odmah sam znala o čemu će biti, kako će vizuali izgledati i ostatak svega što sam zamislila. Ona je inspirisala suštinu albuma. 'Bury a friend' je u bukvalnom smislu perspektiva čudovišta ispod mog kreveta. Kada se stavite u tu poziciju, kako se to stvorenje oseća? Takođe, priznajem da sam ja čudovište jer sam sama svoj neprijatelj. Možda sam i čudovište ispod kreveta".
 
Njen najnoviji singl prati i upečatljiv video spot koji je režirao reditelj Majkl Čaves (The Conjuring 3). Spot je u manje od nedelju dana pregledan više od 20 miliona puta.
 
U nastavku pogledajte spot za pesmu spot za pesmu "Bury A Friend"

  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo