...
TRENUTNO13:10 - 13:20Vredi pročitati

Muzika

Album nedelje: Beth Ditto - Fake Sugar

24.07.2017.

Južnjački koreni u disko bašti!

.

Retki su bendovi koji uspeju da razdrmaju novije, sve pospanije, generacije sa svojim zvukom. (The) Gossip je bila upravo jedna takva kreativna trojka koja je sa svojih pet studijskih albuma otkrila fanovima šta se krije iza krajnjih granica gražnog roka umiksanog sa sjajnim zracima disko kugle. Pomenuti sastav predvodila je upečatljiva i neprikosnovena Bet Dito (Beth Ditto) i to od 1999, a njihov zvučni krug završio se prošle godine. Svako od članova benda je odlučio da se okrene nekim drugim projektima dok je Bet Dito odlučila da svoje talente proširi i na modnu industriju. 

beth3 jpg

Studijski počeci. Prvi album grupe (The) Gossip pod nazivom "That's Not Vhat I Heard (2001)

Mnogi pamte odličan koncert koji su, u sklopu promocije poslednjeg albuma "A Joyful Noise" ove devojke i jedan momak održali na festivalu Exit 2012. Neki od njhovih najvećih hitova u karijeri i dalje su snažne pesme  pune revolucionarnih tekstovam, zaraznih melodija i visoko kalibrisane produkcije. "Listen Up!", "Standing in the Way of Control", "Jelaous Girl"…

beth2 jpg

Karakter kao sudbina: Bet Dito

Planetarni uspeh stigao je četvrtim, epskim albumom sarkastičnog naziva “Music for Men” koji je iznedrio najpoznatije numere benda - "Love Long Distance" i ultraplanetarni hit, plesnu gromadu "Heavy Cross".

Spot za pesmu "Heavy Cross"

Pored muzike, Dito je poslužila kao muza čuvenom francuskom modnom kreatoru Žanu polu Gotjeu, a 2012. u prodaji se pojavljuje i njena pisana biografija pod imenom "Coal to Diamonds".

beth4 jpg

Biografija kao inspiracija madim fanovima. Knjiga "Coal To Diamonds"

Ove godine Bet pravi drastičan muzički zaokret u vidu prvog solo albuma pod imenom "Fake Sugar" koji donosi neke južnjačke prizvuke i propratnu atmosferu korena rodnog joj Arkanzasa. Prvi sinlg koji je najavio ovu priču zove se "Fire".

Spot za pesmu "Fire"

Sebe, često i u šali, opisuje kao "pozamašnu lezbejsku feministkinju", a na pomenutom ostvarenju čujemo kako se vešto spajaju disko zvuci sa popom retro usmerenja. Dakle, tople i analogne note definitivno vladaju ovog leta, a ekipa O radija se priključuje takvoj struji. Zasladite se! 

U nastavku poslušajte kako nove pesme gospođice Dito zvuče uživo. U pitanju je kompozicija "In And Out".

Spisak pesama:

1. Fire

2. In And Out

3. Fake Sugar

4. Savoir Faire

5. We Could Run

6. Oo La la

7. Go Baby Go

8. Oh My God

9. Love in Real Life

10. Do You Want Me To?

11. Lover

12. Clouds (Song for John)

 

  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo