...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Beck - Colors

16.10.2017.

Welcome BECK!

.

Album 'Colors' Bek (Beck) je snimao približno dve godine, a najavio ga je pesmama 'Dear Life' i 'Up All Night'. Eksperimentalni pop album producirao je u saradnji s Gregom Kurstinom (Adele, Kelly Clarkson, Sia), osim pesama 'Wow', gdje se za produkciju pobrinuo Cole M.G.N. te 'Fix Me', koju je Beck producirao samostalno.

Singlom "WoW" novi album je bio najavljen još krajem prošle godine.

Novi album donosi ukupno 11 pesama, nasleđuje „Morning Phase” iz 2014. godine, koji je bio nominovan u čak pet kategorija na 57. dodjli Gremi nagrada, a osvojio ih je tri, i to u kategorijama Album of the Year, Best Engineered Album i Best Rock Album.

Sve boje novog albuma: Singl "Dear Life"

Može se reći da je Beck istiniti indi-rok heroj 90-tih godina koji u svojim delima objedinjuje kritiku društva i muzički i lirski eksperiment. Ovoga puta odlučio se za potpuno nov oblik nekonvencionalnosti sa svojim novim albumom, a upravo su takve, česte promene, označavale bitne punktove njegove karijere.  

Singl "Up All Night"

"Pretpostavljam da je album mogao da izađe i pre godinu ili dve", rekao je Beck, "ali ovo su kompleksne pesme koje pokušavaju da urade dve ili tri stvari odjednom. Nije retro, ali nije ni moderno. Napraviti da sve zvuči kao da nije veliki lom je bio veliki poduhvat". Nadamo se da ste shvatili poentu kojom je objašnjen žanrovski pristup. Zanimiljivo je napomenuti i to da se na novom albumu nalaze i pesme "Fix Me" i "Up All Night" koje su bile deo zvaničnog soundtracka za EA Sports FIFA 17.

Stoga, uživajmo u novoj muzičkoj paleti ovog nesvakidašnjeg autora iz sunčane Kalifornije.

U nastavku pogledajte spot za naslovnu kompoziciju albuma: "Colors".

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo