...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Alice Merton - Mint

21.01.2019.

Alisa u zemlji hitova!

.

Jedna od najprepoznatljivijih novih svetskih muzičkih zvezda nove generacije i veliko ime prošlogodišnjeg EXIT festivala Alice Merton, konačno je realizovala album prvenac, osvežavajućeg imena "Mint". Nakon što je mega-hitom "No Roots" pokorila svet i top liste širom planete, Alice je dobila European Border Breakers Award, nagradu koja se dodeljuje najboljim novim izvođačima, a koju su pre nje osvojili Adele, Dua Lipa i druga najveća svetska imena. "No Roots" je jedan od apsolutnih globalnih hitova, koji je ne samo uneo svežinu na radijske talase i svetsku scenu, već je prerastao u svojevrsnu himnu nove generacije.

Spot za pesmu "No Roots"

Rođena je 13. septembra 1993. u nemačkom gradu Frankfurtu, a šira publika je čula za njen glas 2015. kada je kao prateći vokal i autorka pesama gostovala na albumu "The Book of Nature" benda Fahrenhaidt. Preko noći su usledile prestižne nagrade. Sve je, naravno, počelo da se odmotava svemirskom brzinom posle pomenutog hita "No Roots", a onda je usledio još jedan pop udar pod imenom "Why So Serious".

Spot za pesmu "Why So Serious"

Dakle, sveža muzička krv je spremna da prozuji vašim venama. Mnogi kritičari su se složili kako u muzici Alice Merton ima dosta sint zvuka 80-ih koji su pomešani sa uzavrelim tempom disko groznice. Njoj nisu strani ni južnjački rifovi, elektro hip hop bitovi, uz neizbežnu senzualnost.

Spot za pesmu "Hit The Ground Running"

Upravo zahvaljujući takvom stvaralačkom pristupu, ova mlada pevačica je uspela da spoji i alternativne struje sa nešto komercijalnijim zvukom. Ono što je, ipak, najvažnije kod Alice Merton je njen neprikosnoveni stav da  se ovde ne radi samo o još jednom imenu u folderu pod nazivom "One hit wonder". Tu je jedanaest jakih kompozicija na njenom poletnom prvencu - spremite se za još veća čuda.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Lash Out".

Dušan Majkić

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo