...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Muzika

Album nedelje: Alice In Chains - Rainier Fog

11.09.2018.

Teška magla!

.

Grandž veterani iz Sijetla, Alice In Chains su pre nekoliko nedelja objavili novo studijsko izdanje "Rainier Fog" za etiketu BMG. U pitanju je njihov šesti album koji nasleđuje ploču "The Devil Put Dinosaurs Here" iz 2013. godine, zapravo treći sa njihovim drugim pevačom Vilijemom  Duvalom koji dostojanstveno nastavlja tradiciju njegovog prethodnika - legendu Lejna Stejlija (1967 - 2002). Bend je već predstavio spot za pesmu "The One You Know" koja ujedno otvara album. 

Spot za pesmu "The One You Know"

Ploča je snimana u studijima u Sijetlu, Nešvilu, Los Anđelesu i Pasadeni, a produkciju potpisuje Nik Raskulinec sa kojim su sarađivali i na prethodna dva albuma "The Devil Put Dinosaurs Here (2013) i Black Gives Way To Blue (2009)".

Budući video biće za pesmu "Never Fade"

Ovaj kultni bend osnovan je davne 1987. u Sijetlu. Glavnu ideju imao je gitarista Džeri Kantrel (Jerry Cantrell) koji i danas zna kako se prave teški i nezaboravni rifovi.  U vezi sa snimanjem novog albuma, Džeri kaže: "Ovo je album kakav nismo do sada uradili, to vam garantujem. I pored toga što sadrži sve elemente koji od nas očekujete. Ima naš pečat. Sadrži dosta teškog sranja, prljavog sranja, prelepog sranja i tripoznog sranja". 

Pesma "So Far Under"

Publika sa ovih prostora imala je priliku da ovaj bend vidi uživo, pre svega kao zvezde ovogodišnjeg festivala INmusic u Hrvatskoj koji se održavao od 25. do 27. juna u Zagrebu, a nakon toga i u Budimpešti 1. jula. Dakle, punokrvni pripadnici takozvane "velike grunge četvorke" iz Seattlea, ponovo imaju jedan ozbiljan album isklesan od tamnijih nijansi života. Oni nikako nisu depresivni, samo realni i ubitačni.

aic2 jpg

Četiri strane vetra: Alice In Chains

Alice In Chains od 2013. stalno na turneji, između ostalog i sa bendom Guns N’ Roses u leto 2016. Džeri Kantrel je nedavno nastupio s preživelim članovima grupe The Doors, a prošle godine se oglasio i svojim prvim solo singlom u karijeri "A Job To Do" koji je deo saundtreka za film "John Wick 2".

U nastavku pogledajte i poslušajte intervju sa Džerijem Kantrelom u kom ovaj muzičar govori o novom albumu sastava Alice In Chains:

Dušan Majkić


  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo