...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

#RADIOBATTLERS: Počinje bitka za najbolju evropsku radio stanicu

11.01.2016.

Evropska "Radio bitka" ove nedelje ponovo startuje, a nakon osvajanja odličnog drugog mesta prošle godine, O radio se 17. januara ponovo takmiči u ovoj prestižnoj borbi, kako bi uz pomoć glasanja na Tviteru svojim izborom pesama, izvojevao titulu najboljeg u Evropi. "Radio battle" je ideja koju je početkom prošle godine pokrenuo italijanski RAI radio 2, kao zajednički radijski program evropskih radio stanica, u kojem će se "voditi bitka za slušaoce".

.

Čitava "borba" trajaće sat vremena, a prvi krug takmičenja možete pratiti i aktivno učestvovati u nedelju na www.oradio.rs, od 20 do 21h. U tom periodu di-džejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Direktan prenos, osim na O radiju, možete pratiti i na Prvom programu Radio Novog Sada (na 87,7 FM). Cilj je da publika širom Evrope sluša program i putem Tvitera glasa za onoga ko im se više dopada, uz poseban haštag za svaku zemlju – za Srbiju je to #radiobattleRS. Najveći broj tvitova donosi pobedu. Protivnici u prvom kvalifikacionom krugu biće nam nemački WDR, a kako kažu organizatori iz Italije, Nemci nisu krilli zabrinutost, jer su se u borbi našli sa prošlogodišnjim favoritima. Ove godine za titulu najboljeg takmiče se radio stanice iz 16 zemalja.

Naša voditeljka Sofija Balać, koja je i u prethodnom izdanju Radio bitke bila predstavnik O radija, kaže da joj je učešće u takmičenju ovog tipa jedno od najboljih iskustava u životu.

"Pre svega zbog adrenalina koji osećaš dok se takmičiš, ali najviše zbog poznanstava koja sam stekla, zbog svih tih divnih ljudi koji su učestvovali i organizovali bitku. Ove godine smo ipak malo spremniji i znamo u šta se upuštamo, pa mnogo ozbiljnije pristupamo svemu, ali naravno, uz dozu zabave jer je u tom projektu zapravo najbitnije da se dobro zabaviš. Jednostavno, nije interesantno kad tome pristupiš kao nekoj poslovnoj obavezi. Uzimajući sve to u obzir, očekujem da ćemo ove godine biti još srčaniji, šarmantniji i borbeniji", kaže Sofija.

Beata Kovač, muzička urednica O radija kaže da je za prethodnu bitku bilo lako odabrati pesme, problem je bio suziti izbor na tri. "I za ovu bitku imamo veoma dobre hitove, mogu vam samo reći da će biti veselo i da će to biti najbolja muzika u celoj Evropi", kaže Bea.

vule i sofija

Voditeljski par koji će nas predstavljati 17. janura su Sofija i Vule. Kako muški deo dvojca kaže, ne brine se da će sve proći u najboljem redu.

"Ja sam sto posto uveren da će biti zabavno i veoma dinamično, kao što je bilo i prethodni put. Mislim da će biti još bolje, prvo, zato što je i meni prvi put da učestvujem a drugo zato što smo mnogo bolje upoznati sa celom stvari. Prosto mi nije toliko ni bitno ko su nam protivnici, bitnije je da i oni budu dobro raspoloženi da nam se suprostave dobrom zabavom, a kako Sofija i ja to umemo to je nenadmašivo", uveren je Vukašin Kartalović.

Uvod u naš duel sa nemačkim WDR-om biće bitka koju će u četvrtak 14. januara voditi italijanski RAI RADIO2 i irski RTE 2XM. Prenos njihovog okršaja takođe možete pratiti na našem sajtu, u četvrtak od 19.50.

Vas sve pozivamo da budete uz O radio 17. januara i od 20 do 21h pošaljete što više tvitova sa haštagom #radiobattleRS i tako glasate za jedini radio iz Srbije koji učestvuje u ovoj borbi. Tvitujte i pomozite da pobedimo Nemce - Neka O radio pobedi! 

Možda te još zanima:

.

Dan slobode medija iz ugla Oradija

U interesu javnosti, poštujući građane koji plaćaju pretplatu a s ciljem da informišemo publiku, Omladinski radio obaveštava, sa žaljenjem, da…

.

O radio LIVE na Radio City u Milanu

Verujemo da ste već navikli da ekipa O radija s proleća uvek ima neke veze s Italijom. Ne znate o…

.

#RadiobattleRS: Oradio is best in Europe!

O radio has beaten Slovenian radio Val 202 in the final battle for the best European radio station. United users…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su…

.

#RadiobattleRS: Serbia and Armenia united against conflicts

Semifinal Radio battle, which took place on Sunday March 3rd, was very special for three radio stations that participated in…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo