.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

03.04.2016.

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su u njoj učestvovale. Ekipa O radija je umesto da pozove svoje slušaoce da glasaju za pobedu, zajedno sa protivnicima iz Jermenije, pozvala ceo svet da "glasa za mir".

.

Naime, O radio je u polufinalnoj rundi takmičenja trebalo tokom sat vremena da se takmiči sa jermenskim Armradiom u prenosu uživo, ali je u ovoj zemlji pre dva dana došlo do oružanih sukoba koji se još uvek nisu smirili.

Organizator takmičenja Filipo Solibelo iz italijanskog Rai radija 2, poručio je na početku zajedničkog programa, da je Radio bitka takmičenje posvećeno muzici, zabavi i da je ideja da spaja ljude širom Evrope i sveta.

"Život nije uvek onakav kakav bismo želeli. Večeras se tim iz Jermenije nalazi u teškoj situaciji zbog rata koji je izbio u toj zemlji, ali ipak želimo da ostanemo zajedno jer brinemo jedni za druge i jer smo prijatelji", kazao je Solibelo na početku programa.

Voditelj Armradija Tigran Harutinijan (Harutyunyan) izrazio je veliku zahvalnost svima koji su večeras učestvovali u Radio bici, bilo da su deo programa ili su ostali uz program sat vremena i putem tvitera poslali poruke podrške na haštag #music4peace.

"Ovo je veoma težak momenat za nas. Situacija u zemlji je veoma napeta, ali smo odlučili da ipak budemo u ovom programu kako bismo poslali tačne informacije iz naše zemlje i kako bismo izrazili solidarnost sa žrtvama", rekao je Tigran.

Ekipa O radija pozvala je sve tviteraše da osim već poznatoog haštaga #radiobattleRS u svoje tvitove dodaju i #music4peace, a voditelji Armradija da dodaju haštag #NKpeace, koji ukazuje na deo zemlje Nagorno-Karabah, u kojem su okršaji najizraženiji.

Voditelji O radija Sofija i Vukašin takodje su poručili da su večeras uz prijatelje iz Jermenije, da redakcija O radija promoviše mir i da smo protiv bilo kakvog nasilja i sukoba.

Tokom jednosatnog programa bilo je više od deset hiljada tvitova sa porukom #music4peace.

Kako su voditelji iz Jermenije i naglasili, situacija u toj zemlji je veoma napeta. U žestokim skukobima koji su izbili u subotu između snaga Azerbejdžana i Jermenije u oblasti Nagorno-Karabaha oko koje se decenijama spore dve zemlje, ima poginulih vojnika i civila.

Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Jermenima nalazi se u sastavu Azerbejdžana. Posle šestogodišnjih sukoba, u kojima je ubijeno skoro 30.000 ljudi, primirje je potpisano 1994, ali na toj teritoriji i dalje traje zamrznuti sukob s povremenom eskalacijom nasilja.

M.L.

.
Dosadni su ti Instagram filteri i voliš nešto alternativniju obradu fotki? Imamo aplikaciju za tebe. 
.
Volite da istražujete o zvezdama? Imamo aplikaciju za vas. 
.
Ako spadate u onu grupu ljudi koji baš i nisu oduševljeni novim tehnologijama, želite na trenutak da budete mazohista i vratite…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?