...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Lifestyle / Web

Letonija pobedila Hrvatsku, ali ceo region bio uz #radiobattleHR

01.02.2016.

Četvrta radijska bitka između drugog programa Hrvatskog radija (HR2) i letonskog Pieci radija završila se pobedom Letonije. No, moramo priznati da se i sjajna ekipa iz Hrvatske sve vreme bitke veoma dobro držala, s obzirom na to da je Letonija bila favorit i da je prošle godine na ovom takmičenju ponela titulu najbolje evropske radijske stanice, nakon što su u finalu pobedili upravo našu ekipu O radija.

.

Sat vremena zajedničkog programa iz Zagreba, Rige i Milana, proteklo je u odličnoj atmosferi, a di-džejevi su birali fantastičnu muiziku, među kojom je bilo neprevaziđenih hitova kao što su "Lean on" od Major Laser ili Justin Timberlake-ov "Mirrors". Najveće oduševljenje na twitteraškoj lajni #radiobattleHR pokrenula je pesma Hipnotiziran Dina Dvornika, koji je celom regionu ostao u srcu nakon prerane smrti.

Ovo je četvrto kolo radio bitke, i sada su već poznate četiri radio stanice koje će nastaviti takmičenje, a to su Estonija, Italija, Letonija i naravno Srbija i O radio, koji je u drugoj bici po redu deklasirao Nemačku sa hiljadu puta više glasova i trećom trending temom na Twitteru.

U nastavku takmičenja znaće se i četvrtfinalni parovi, koji će nastaviti borbu za slušaoce širom Evrope. Voditelji obe takmičarske zemlje četvrtog kola poručili da je Radio bitka takmičenje koje uliva novu dozu optimizma među mlade, a ovo su posebno istakli Monika i Mirko, voditelji iz Zagreba, jer je bilo očigledno da za njih glasa ceo region i moćna tvitteraška armija iz Srbije.

Prošlogodišnji pobednici Letonci su i ove godine među favoritima u takmičenju, međutim, kolege iz Zagreba su pokazale da su sve shvatili veoma ozbiljno i da je njihova radio stanica HRT Radio 2 među najmodernijim u regionu, sa savremenom muzikom, koja prija mladima, vesela je i predstavljaju ga dvoje sjajnih i nasmejanih voditelja.

Na ovom linku pročitajte kako su na svom sajtu kolege sa HR2 pisale o ovom takmičenju i pobedi O radija u prvom kolu.

Letoniju čeka još dug put do finala, a njihovi voditelji Karmena i Magnus su tokom bitke poručili da njihova zemlja ima najbrži internet na svetu i da ima puno korisnika koji će ih podržati.

Što se tiče O radija, do finala nas čekaju još tri kruga takmičenja, a ove godine su se u ukupnoj konkurenciji takmičile ili se još uvek takmiče čak 16 radio stanica iz Italije, Letonije, Estonije, Jermenije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Litvanije, Švajcarske, Australije, Švedske, Irske, Francuske, Slovenije i Srbije.

O radio će prenositi sve radijske bitke do kraja takmičenja, pa iskoristite priliku da čujete kakvu muziku slušaocima preporučuju svi naši oponenti.

Možda te još zanima:

.

Dan slobode medija iz ugla Oradija

U interesu javnosti, poštujući građane koji plaćaju pretplatu a s ciljem da informišemo publiku, Omladinski radio obaveštava, sa žaljenjem, da…

.

O radio LIVE na Radio City u Milanu

Verujemo da ste već navikli da ekipa O radija s proleća uvek ima neke veze s Italijom. Ne znate o…

.

#RadiobattleRS: Oradio is best in Europe!

O radio has beaten Slovenian radio Val 202 in the final battle for the best European radio station. United users…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su…

.

#RadiobattleRS: Serbia and Armenia united against conflicts

Semifinal Radio battle, which took place on Sunday March 3rd, was very special for three radio stations that participated in…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo