...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Šta nove Playstation Plus opcije donose igračima?

02.04.2022.

Jedna od najpopularnijih gejmerskih platformi Playstation Plus donosi nam dve nove pretplatne opcije revolucionarnih naziva "extra" i "premium". Šta se krije iza novih biznis planova kompanije Sony?

.

Foto: Pixabay

Playstation Plus je usluga igračima koja u osnovi nudi pristup multiplayer režimu, ali i opciju preuzimanja nekoliko novih naslova svakog meseca, za oko 60 dolara godišnje.

Princip je jednostavan, kada instalirate igru na svoju konzolu, ona je tu sve dok je ne obrišete i dok imate dovoljno memorije da dodajte nove naslove, što je često vrlo orgraničavajući faktor. Zato je tu i klaud od oko 100GB, za prvu pomoć.

Osnovni Playstation Plus donosi uglavnom novije naslove, a plan kompanije Sony je da "premium" pretplatnicima omogući pristup starijim nasovima i to onima iz vremena PS1 i PS2 konzola. Ovo je ranije bilo dostupno kroz PlayStation Now uslugu, ali sada su stvari malo drugačije.

Za zadovoljstvo retro gejminga biće potrebno izdvojiti oko 120 dolara godišnje, što nikako nije malo. Istina, za te pare igrači će imati pristup oko 700 naslova.

Oni koji se odluče za "extra", ili srednju opciju, mogu da očekuju samo 400 naslova za PS4 ili PS5 za oko 100 dolara godišnje.

playstation5 jpg

Playstation 5 (Foto: Pixabay)

Novi servisi su odgovori kompanije Sony na Xbox Game Pass odnosno Nintendo.... Sve će biti dostupno od juna, prvo u Aziji, a kasnije i u Severnoj Americi i Evropi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Skull and Bones: Gusarska avantura iz Ubisofta

Ako ovog leta ipak ne budete mogli da skoknete do nekog letovališta na obali mora spremite se za pravu morsku…

.

Resident Evil 4 - nastavak serije rimejka

U martu naredne godine nam stiže rimejk "Resident Evil 4", čime studio Capcom nastavlja sa izbacivanjem modernizovaniih verzija popularnog horor…

.

Nova Evil Dead igra: Flešbek na horore osamdsedetih

Do kraja godine bi trebalo da se na striming platformi HBO Max pojavi "Evil Dead Rise", novi naslov u ovom…

.

Sifu: Kung fu osveta

Nema tog ljubitelja video igara koji ne voli dobru tučnjavu na ekranima. A još kada ta tučnjava dobije neki smisao,…

.

Bitka za Koralovo: Loše upakovana nostalgija

Ovog meseca Playstation Plus je rešio da pretplatnike obraduje igrom "SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom" baziranom na čuvenom crtanom…

.

Lost Ark: Neočekivani hit

Kako je igra, koju poplarni sajt Kotaku opisuje kao "k-pop verziju Diabola sa boljim multiplejerom", za kratko vreme osvojila gejmere…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo