...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Nikada nije kasno za "Mafia: The Definitive Edition"

04.02.2023.

PlayStation je za ovaj februar pripremio poklon vredan pažnje - legendarni naslov "Mafia: The Definitive Edition". U pitanju je unapređena verzija legendarne igre koja je izašla pre skoro 20 godina i povela nas u mafijaško podzemlje tridesetih godina prošlog veka, kada je u SAD vladala prohibicija.

.

Kao i u svakom dobrom mafijaškom klasiku, počinjete sa dna kao taksi vozač Tomi Angelo. Posle susreta sa mafijaškim bosom, naš glavni lik postaje deo podzemlja. Iako se u početku nećka, dolazi novac i sve dileme nestaju.

Krećemo na put pun obračuna sa rivalskim bandama, izdajstva i svega onoga što je definisalo Njujork tridesetih godina prošlog veka. Okej, u igri se grad zove Lost Heaven ali je svima jasno o kom mestu se stvarno radi.

Priča će vas jednostavno usisati, jer je puna preokreta koji vam neće dati da se maknete od konzole dok ne završite celu igru. Čak i u vreme kada se igra pojavila, sada već davne 2002. godine, ono što je izdvajalo iz mora ostalih je odlična grafika.

Unapređena verzija, koju sada imamo priliku da igramo, otišla je korak dalje. Pažnja koju su programeri usmerili na detalje učiniće da izgleda kao ste na setu nekog filma, a ne u video igri. Oružje, vozila, zgrade - sve deluje kao da je preslikano sa starih slika Njujorka. Najzanimljivije su misije koje se odigravaju noću, kada treba da se borite pod svetlima slabašnih uličnih sijalica, koje su odlična podloga za svakojake kriminalne poslove.

Inače, ovo je jedan od retkih rimejkova koji je dobio pozitivne kritike i od novinara, ali i od igrača. Za razliku od nekih koji se u tome nisu baš proslavili, kao Rockstar sa svojim GTA serijalom, 2K je sa svojim timom ovde uradio sjajan posao. Igru su pravili bukvalno od nule, zadržavši sve ono što je bilo dobro u originalnom izdanju. Vidi se da su u celom procesu glavnu reč imali ljudi, a ne veštačka inteligencija i to treba ceniti.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo