...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

03.01.2023.

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili NBA, u prvi plan je ove godine iskočila i gomila zanimljivih open world naslova poput Elden Ringa ili Immortalitya.

.

Foto: Pixabay

Grafika je postala toliko realistična da je pitanje koliko može dalje, svetovi ogromni, a priče su nas, kao i uvek, držale zakovanima ispred ekrana. U ovom tekstu ćemo vam skrenuti pažnju na neke od naslova koje smo igrali tokom 2022. godine a koje svakako vredi isprobati, makar sada tokom praznika dok imate vremena.

Elden Ring

eldenring png

Naslov koji je definitivno obeležio ovu godinu i o kome ne treba trošiti puno reči. U centru priče je Tarnished, lik sa kojim lutate kroz ogroman svet, tražite neprijatelje i zadatke a sve sa ciljem da na kraju postanete Elden Lord. Odlična naučno-fantastična avantura koja nas vodi kroz veoma intrigantan i nepregledan univerzum. Za završetak cele igre potrebno je između 60 i 100 sati, pa krenite na vreme, ako želite da je završite pre ispitnih rokova.

God of War: Ragnarök

godofwarrangarok jpg

"God of War" je serijal koji je prisutan dosta dugo, no nastavak koji je izašao u novembru vratio ga je u prvi plan. Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealna podloga za video igru, zar ne? Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje.

Horizon Forbidden West

horizon2 png

Svet u kome živi Aloy su okupirale mašine, a ona pokušava da rešavanjem zadataka i misterija otkrije iz kog razloga je njen svet uništen. Sve je smešteno u 31. vek, u kome je čovečanstvo uništeno, a život koji sada znamo nestao je tokom najezde robota ubica, deset vekova ranije. Naravno da ti zadaci obično uključuju i oružje, tuču i slične "matematičke" operacije. Ono što igru čini primamljivom su post-apokaliptični tereni SAD-a, od Jute do Pacifika.

Bayonetta 3

bayonetta png

Glavni lik, žena po imenu Bayonetta, ima razne moguće i nemoguće moći poput promene izgleda, borilačkih veština, upotrebe gomile oružja... Sve se dešava u imaginarnom gradu Vigrid u Evropi, jer gde bi drugde bilo raznih čudovišta nego u delu sveta poznatom po nuklearnoj katastrofi. Igrači se uz pomoć Bayonette sukobljavaju sa gomilom "demona", koji, kako napredujete kroz igru, postaju sve teži i teži protivnici. Istina, zaplet koji ne donosi ništa novo ni spektakularno, ali zašto menjati stvari na koje su igrači već navikli.

OlliOlli World

oiioiiworld png

Skater XL ili pak Tony Hawk's Pro Skater su odlične simulacije skejtbordinga, ali OlliOlli World donosi nešto drugačije. To je potpuno novi univerzum posvećen samo jednoj stvari - skejtbordingu! Svet u koji je smeštena igra se potpuno razilikuje od predstave koju imamo o skejt parkovima. Radlandia je univerzum toplih boja, koji podseća na crtaće iz osamdesetih. Tu su železničke šine, zidovi, cevi - sve savršeno ukombinovano za sate i sate zabave na skejtu.

Call of Duty: Modern Warfare 2

modernwarfare2 jpg

Drugi nastavak "Modern Warfare" epopeje ugledao je svetlost dana krajem godine. Izadavači Activision i Infinity Ward s ponosom su najavili da igra nema nikakve veze sa prethodnom. Sve je rađeno od nule, od mehanike do grafike i prilagođeno je novim konzolama, što se i vidi tokom igranja. Dosta su se oslonili i na veštačku inteligenciju - pa je mapa konačno "živa". Ako ste za dobru pucnjavu, ovo je defintivno odličan izbor.

M. L

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novi Forza Motorsport stiže do kraja godine i biće odličan!

Microsoft je nedavno izbacio prvi trejler nove igre u popularnom trkačkom serijalu "Forza" pod nazivom "Motorsport". Sudeći po onome što…

.

Serija koja je uspela da prenese magiju video igre na tv ekrane

Džoel i Eli su glavni likovi nove serije u produkciji HBO-a "The Last of Us", smeštene u post-apokaliptičnu Ameriku. Kada…

.

Nikada nije kasno za "Mafia: The Definitive Edition"

PlayStation je za ovaj februar pripremio poklon vredan pažnje - legendarni naslov "Mafia: The Definitive Edition". U pitanju je unapređena…

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo