...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

10.06.2023.

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa milionima igrača širom sveta, kao Euro Truck Simulator. Playstation Plus ovog meseca donosi jedan simulator kome treba dati šansu, a u pitanju je "Jurassic World Evolution 2".

.

Pred vama je jednostavan zadatak da izgradite preistorijski tematski park "Jurassic World". Ukoliko volite igre kao što je Sim City, prvi deo igre će vam biti najzanimljiviji. Pre svega morate urediti park, postaviti ograde i urediti prostore za životnje. Tu su i alati za oblikovanje terena koji vam omogućavaju da posadite odgovarajuće vrste drveća i žbunja za ishranu biljojeda. Igra sadrži više od 75 vrsta praistorijskih životinja. Osim dinosaurusa koji su svima najzanimljiviji tu su, na primer, i morski reptili.

Životinje imaju različite potrebe, poput vrste hrane koju jedu i stepen zelenila u staništu, a koje moraju biti ispunjene kako bi životinje bile zdrave i zadovoljne. Igra ima dinamični sistem gde se životinje bore jedne protiv drugih za resurse, ukoliko se nalaze u istom staništu. Njihove teritorije se konstantno menjaju u zavisnosti od dostupnih resursa u njihovom staništu. U poređenju sa prethodnim naslovima iz serijala, igra ima složeniju veštačku inteligenciju za životinje, koje sada love u čoporima i češće i realističnije međusobno komuniciraju.



Tokom igre morate regrutovati i naučnike za istraživanje praistorijskih vrsta. Naučnici vam pružaju različite pogodnosti tokom igre, ali preopterećeni i nezadovoljni radnici će sabotirati park i namerno pustiti životinje da pobegnu. Kako bi park funkcionisao morate regrutovati i rendžere i veterinare, koji paze na životinje.

Da bi zabavili goste, morate izgraditi različite vožnje koje mogu prolaziti kroz više delova parka ali i biti napadnute od strane životinja, čega treba da se pripazite. Gosti su kategorisani u različite grupe sa različitim interesovanjima. Na primer, ljubitelji prirode više žele da vide biljojede, dok su avanturisti više zainteresovani za mesoždere.

Za razliku od prvog dela, koji se odvija na arhipelagu, "Jurassic World Evolution 2" je smešten u Sjedinjenim Američkim Državama. Park koji pravite može biti na različitim terenima, od šuma do pustinja. Svaki teren predstavlja drugačiji izazov za gradnju i funkcionisanje parka. Zato se oprobajte u svakom od njih, samo ako imate vremena!

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo