...
TRENUTNO10:10 - 10:20Pesma dana

Lifestyle / Video igre

Ghostwire: Tokyo - borba protiv duhova u srcu Japana

26.03.2022.

Nastavljamo sa horor naslovima, jer takvo je vreme, makar u svetu video igara. Sada na red stiže novi naslov "Ghostwire: Tokyo" koji donosi kombinaciju akcije, paranormalnih pojava i svega što uz to ide.

.

Foto: Promo

Igra je smešta u sablasno prazan Tokio, koji pogodilo "nestajanje". Pogađate, to je prouzrokovalo da glavni grad Japana ostane bez skoro svih stanovnika. Umesto njih, ulicama se sada šetaju razna nečastiva čudovišta i duhovi.

Vaš zadatak je da obilazite grad i pronalazite duhove stanovnika Tokija, ali da se izborite sa "okupatorima". Vi ste Akito, junak koji je preživeo tako što se pojio sa duhom KK, što vam je donelo natprirodne sposobnosti. Čudovišta sa kojia se susrećete su zaista jeziva, na šta su nas japanse igre već i navikle.

Tokio, koji vidimo u igri, prilično je realističan, tako da ćete videti i neke znamenitosti ali i gomilu generičkih enterijera. Priča vas vodi kroz skoro svaki milimetar mape - od centra do malih i tamnih uličica.

Duh praznog grada ilustrovan je i odličnim zvučnim efektima. Dok šetate možete čuti muziku iz praznih barova ili lavež pasa. Cilj im je, kako navode, bio da kroz mapu pokažu duh grada koji je predstavlja spoj modernosti i tradicije.

Iza igre stoji Tango Gameworks, čija je baza upravo u glavnom gradu Japana. Za sada, Ghostwire: Tokyo je dostupan za Play Station 5 konzole i PC računare.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo