Lifestyle / Kuhinja
Šta ćemo jesti: Flekice s kupusom
Možda ne deluje kao nešto što bi izašlo iz kuhinje Džejmija Olivera, ali da ga zna, garantovano bi i on uživao u receptu koji preporučujemo.
Foto: Milinkuvar.com
Flekice s kupusom iliti testo s kupusom. Fascinantno je kako sa tri namirnice napravite gozbu posle koje vas uopšte nije sramota što ste olizali tanjir. I ono što je još bolje, ne možete da omanete sa količinom kupusa. Nikada ga nije previše.
Potrebno je:
Jedna glavica svežeg kupusa
Jedna glavica crnog luka (manja)
malo ulja
začini (so,biber)
300-400g testenine (Još je bolje ako sami umesite testo. Ali da ne preterujemo.)
Priprema:
U šerpi na malo ulja izdinstati luk da bude staklast, ali ne prepržen. Izrezati kupus na sitnije komade i malo ga posoliti da pusti sok i omekša. Kada je luk upržen dodati kupus i dinstati ga, dodati začine po ukusu (ovo jelo podnosi više bibera) i dinstati sve dok kupus skroz ne omekša i sparuši se, tada znate da je gotov. Nakon toga dodati testeninu koju ste prethodno skuvali, pomešate je sa kupusom. I voilà.
Fun fact: Kinezi su kupus smatrali biljkom kojom se postiže jing i jang ravnoteža u telu.