.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo

Mladi sade kupus u humanitarne svrhe

02.07.2015.

Futoška omladinska radna akcija iliti FORA, nevladina je organizacija mladih iz Futoga koji su se dosetili da na interesantan način sadnju futoškog kupusa predstave mladima. Inicijativa u kojoj stotinu mladih zasadi kupus, kasnije se daje u humanitarne svrhe. Tako je futoški kupus prošle godine poklonjen porodicama u Obrenovcu.

.

Ovogodišnja akcija sadnje kupusa zakazana je za subotu 4. jul, a odabrani akcijaši će za uzvrat dobiti jednodnevnu kartu za Exit festival.

Predstavnik ove organizacije Vukašin Tanurdžić kaže da je uzgajanje futoškog kupusa sjajna šansa za budućnost mladih Futožana, koji će moći da iskoriste kupus kao brend.

"To je već tradicionalna stvar. Ideja je da se mlađim generacijama približe vrednosti koje kupus ima kao brend sa geografskim poreklom. Proizvodi sa oznakom geografskog porekla su premijum proizvodi sa dodatnom vrednošću, što mladi moraju da iskoriste", rekao je on.

Tanurdžić je podsetio da je futoški kupus prvi brend koji je prošao proces sertifikacije za oznaku geografskog porekla.

"Futoški kupus je brend u regionalnim okvirima za primer i sjajan posao koji su postigle starije generacije. To mora da se održi, što je zadatak mladih", dodao je Tanurdžić.

Tanurdžić još kaže da postoji zainteresovanost mladih za kroz radnu akciju gaje kupus, iako je kao podsticaj za to vredna nagrada.

Za one koji nisu prošli u ovogodišnjem odabiru akcijaša, 10 mesta se nalazi u rezervi u slučaju da neko odustane.

 

N.Š. 

 

 

.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
.
Legenda kaže da su najbolji događaji u ispitnom roku i po završetku godišnjeg..
.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?