...
TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Lifestyle / Kuhinja

Zdravo jelo za studentski budžet

09.05.2016.

Ponekad vam sigurno dosadi hrana u menzi i imate osećaj da grašak, pasulj, boranija, pa i pire i ona neslana supa imaju potpuno isti ukus. Više vam ni divni pohovani kačkavaj nije toliko lep, jer ne pamtite kada ste ga poslednji put zatekli tokom večere. Kupovina gotovih jela ili ručak u restoranu i nisu baš prihvaljivi vašem budžetu, a da kuvate ne znate. 

.

Zato su studenti gastronomije Prirodno-matematičkog fakulteta imali veoma kreativne predloge za pripremu jela.

"Preporučila bih vam pileći batak rolovan u slanini, sa musom od pečuraka i pečenom paprikom, a kao prilog bareno povrće sotirano na puteru", bio je jedan od predloga. "Lagana zelena salata sa šeri paradajzom i maslinovim uljem", bio je drugi predlog, a nezaobilazni desert mus od čokolade.

Ipak, njihovi predlozi prihvatljivi su za prazničnu trpezu, ali praznici su prošli i novčanici se ispraznili. U sred proleća, vreme je za zdravlje, a od sataraša nema šarenijeg jela. Mi preporučujemo onaj s belim mesom, ali može i bez njega.

Iskusni kažu da je od sastojaka potrebno oko 200 grama šargarepe, 300 grama paradajza, tri paprike srednje veličine, 200 grama crnog luka i dva parčeta belog mesa.

sataras2 png

Prvo sve iseckajte na kockice. Potom propržite luk na ulju oko tri, četiri minuta na najvišoj temperaturi i dodajte belo meso, šargarepu i trunčicu vode ako treba, čisto da ne zagori. Neka se sve izdinsta dok meso ne pobeli.

Onda je red na ostale sastojke. Neka se sve zajedno krčka oko 20 minuta, na nižoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Naravno, ne zaboravite da sataraš posolite i pobiberite po ukusu, a ako imate pavlake, ili još bolje domaćeg belog sira uz to, jelo će biti pun pogodak.

Prijatno!

R. L.

Možda te još zanima:

.

Brzinske nudle sa povrćem

Ispitni je rok i hladno je i kraj je radne sedmice. Zato danas jedan brz, jednostavan i veoma ukusan ručak.

.

Piletina sa čeri paradajzom

Verovatno ste primetili da se svakodnevno trudimo da vam predložimo klopu koja se lako priprema. Svesni smo da se ovo…

.

Zapečeno meso i karfiol

Verujemo da vam je danas posebno teško da ustanete i napravite nešto za klopu. I najmanje što vam je u…

.

Brza i laka bela čorba

Ukoliko nemate puno vremena, a želeli biste da ipak srknete nešto toplo i ukusno, imamo čorbu idealnu za vas.

.

Studenjak - Ručak za 100 dinara

Studenti nikad nemaju para. Ali organizacija Atelje prisetila se da im pomogne i napravi radionicu. Eto načina kako da uštedite…

.

Hronološki pregledajte objave na Instagramu

Korisnici društvene mreže Instagram će uskoro moći da postove sa naloga koje prate isprate hronološki.

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo