.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Društvo / Obrazovanje

Social Impact Awards - konkurs je otvoren!

24.03.2015.

Social Impact Award je takmičenje u idejama studenata koji žele da naprave socijalnu ili ekološku promenu na konstruktivan način, a konkurs traje do 12. aprila.

.

Foto: Social Impact Award

Nagrada je namenjena studentima koji žele da reše neki društveno-ekonomski problem na inovativan način projektima, inicijativama ili organizacijama. Potonje mogu da rešavaju probleme u vezi sa velikim brojem tema, kao na primer smanjivanjem siromaštva, brigom o zdravlju, obrazovanjem, ekologijom, energijom, informacionim tehnologijama, ljudskim pravima, društvenom jednakošću i drugim.

Ideje mogu biti podnete u sklopu civilnog sektora (nevladina organizacija, udruženje, inicijativa, neformalna grupa građana), u sklopu privatnog sektora kao društveno preduzeće, npr. pokretna kuhinja za beskućnike, novi koncept u obrazovanju, veb sajt za organizovanje komšiluka za radne akcije ili nešto sasvim novo i drugačije. Bitno je da ideja rešava društveni ili ekološki problem.

Biće dodeljene tri nagrade vredne 3.000 evra početnog kapitala, članstvo u biznis inkubatorima od jula do septembra i mentorski program koji se sprovodi uz saradnju sa kompanijom Coca-Cola HBC.

Primere projekta koji su do sada ulazili u uži krug takmičenja možete pogledati u knjizi inspiracije. Dodela nagrada će biti održana 28. maja u Impact Hub-u u Beogradu.

Više o uslovima za apliciranje pogledajte ovde.

J.Ž.

.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji odnosno "Kako…
.
Četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja očekuje nas od 10. do 20. oktobra na različitim lokacijama u Novom Sadu.
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?