...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Social Impact Awards - konkurs je otvoren!

24.03.2015.

Social Impact Award je takmičenje u idejama studenata koji žele da naprave socijalnu ili ekološku promenu na konstruktivan način, a konkurs traje do 12. aprila.

.

Foto: Social Impact Award

Nagrada je namenjena studentima koji žele da reše neki društveno-ekonomski problem na inovativan način projektima, inicijativama ili organizacijama. Potonje mogu da rešavaju probleme u vezi sa velikim brojem tema, kao na primer smanjivanjem siromaštva, brigom o zdravlju, obrazovanjem, ekologijom, energijom, informacionim tehnologijama, ljudskim pravima, društvenom jednakošću i drugim.

Ideje mogu biti podnete u sklopu civilnog sektora (nevladina organizacija, udruženje, inicijativa, neformalna grupa građana), u sklopu privatnog sektora kao društveno preduzeće, npr. pokretna kuhinja za beskućnike, novi koncept u obrazovanju, veb sajt za organizovanje komšiluka za radne akcije ili nešto sasvim novo i drugačije. Bitno je da ideja rešava društveni ili ekološki problem.

Biće dodeljene tri nagrade vredne 3.000 evra početnog kapitala, članstvo u biznis inkubatorima od jula do septembra i mentorski program koji se sprovodi uz saradnju sa kompanijom Coca-Cola HBC.

Primere projekta koji su do sada ulazili u uži krug takmičenja možete pogledati u knjizi inspiracije. Dodela nagrada će biti održana 28. maja u Impact Hub-u u Beogradu.

Više o uslovima za apliciranje pogledajte ovde.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Borghesia konačno u Novom Sadu

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, Borghesia stiže 29. novembra u MK Petefi Šandor.

.

Internet pretraživač koji pošumljava planetu

Zamislite da pretražujete internet, a da istovremeno sadite drveće, odnosno da radite sve što inače radite na web-u, a da…

.

Apple predstavio novi iPhone

Događaj godine u sferi telkomunikacija i IT-ja održan je u sredu u San Francisku. Ceo svet je u live prenosu…

.

Arsenal: Za svakog po nešto - za nekoga sve!

Došao je kraj ovogodišnjem Arsenal festu. Poslednje festivalsko veče organizatori su rezervisali za izvođače poput Partibrejkersa, Asian Dub Fondation, Irish…

.

Sia i Noel Galager stižu na Siget!

Organizatori Siget festivala (Sziget) objavili su imena 16 novih izvođača koji će ove godine nastupiti na “Ostrvu slobode” u Budimpešti,…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo