...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Borghesia konačno u Novom Sadu

03.10.2019.

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, Borghesia stiže 29. novembra u MK Petefi Šandor.

.

Ovaj ljubljanski sastav se uz Laibach i Pankrte smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima. U pitanju je bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a.

Imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom devedesetih prestaju sa radom, da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend.

Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno biti shvaćene u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup.

Ulaznice u prodaji od petka 4. oktobra možete pronaći u:Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže. Do kraja oktobra cena karte je 600 dinara, od 1. do 28. novembra biće 800, dok će na dan koncerta iznositi 1000 dinara.

Možda te još zanima:

.

Cock Sparrer, Anti-Flag i At The Gates na Exitu

Neprikosnoveni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorenjenog u undergroundu, dolaze ove godine na Fusion i Explosive bine Exit…

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo