...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika

Borghesia konačno u Novom Sadu

03.10.2019.

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, Borghesia stiže 29. novembra u MK Petefi Šandor.

.

Ovaj ljubljanski sastav se uz Laibach i Pankrte smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima. U pitanju je bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a.

Imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom devedesetih prestaju sa radom, da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend.

Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno biti shvaćene u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup.

Ulaznice u prodaji od petka 4. oktobra možete pronaći u:Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže. Do kraja oktobra cena karte je 600 dinara, od 1. do 28. novembra biće 800, dok će na dan koncerta iznositi 1000 dinara.

Možda te još zanima:

.

Cock Sparrer, Anti-Flag i At The Gates na Exitu

Neprikosnoveni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorenjenog u undergroundu, dolaze ove godine na Fusion i Explosive bine Exit…

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Četvrtak na Exitu: šarenilo i energija festivala

Uvodni dan EXIT-a obeležila je evrovizijska ekipa, dok bi se četvrtak, zvanično prvi dan festivala, nekako mogao staviti pod jednu…

.

Nulti dan EXIT-a u znaku Evrovizije

U sredu je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoren EXIT festival koji je, kao i svake godine, okupio veliki broj domaćih i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo