...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Borghesia konačno u Novom Sadu

03.10.2019.

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, Borghesia stiže 29. novembra u MK Petefi Šandor.

.

Ovaj ljubljanski sastav se uz Laibach i Pankrte smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima. U pitanju je bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a.

Imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom devedesetih prestaju sa radom, da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend.

Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno biti shvaćene u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup.

Ulaznice u prodaji od petka 4. oktobra možete pronaći u:Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže. Do kraja oktobra cena karte je 600 dinara, od 1. do 28. novembra biće 800, dok će na dan koncerta iznositi 1000 dinara.

Možda te još zanima:

.

Cock Sparrer, Anti-Flag i At The Gates na Exitu

Neprikosnoveni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorenjenog u undergroundu, dolaze ove godine na Fusion i Explosive bine Exit…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo