.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Lifestyle / Web

Internet pretraživač koji pošumljava planetu

23.02.2018.

Zamislite da pretražujete internet, a da istovremeno sadite drveće, odnosno da radite sve što inače radite na web-u, a da usput pomažete da se pošumi i ozeleni planeta. Upravo ovo omogućava internet pretraživač Ecosia, koji je kao i svaki drugi, besplatan i jednostavan za korišćenje, ali je za razliku od svih ostalih, eco friendly.

.

Ecosia radi kao svaki drugi internet pretraživač, tako da uz njega možete da nađete sve što vas na netu zanima. Kada instalirate Ecosiu na svoj računar ili telefon, pretraživaćete pojmove koji vas interesuju, a rezultati pretrage sadržaće, razumljivo, reklame i oglase, od kojih Ecosia zarađuje. No ono što je čini posebnom je činjenica da minimum 80 odsto svog profita donira različitim programima sadnje drveća širom sveta. Do sada je zasađeno više od dvadeset miliona stabala, no brojka se menja svakog minuta sudeći po brojaču na stranici ecosia.org.

Ovaj browser pruža vam mogućnost da u gornjem desnom uglu pratite broj stabala čijoj ste sadnji doprineli. Programi sadnje drveća značajni su ne samo u kontekstu zelenije i zdravije životne sredine, već podrazumevaju i uključivanje lokalnog stanovništva, koje može da zaradi sakupljajući semenje, sadeći drveće i prodajući hranu na lokalnim pijacama.

Ukoliko se pitate kako možete biti sigurni da je drveće zaista zasađeno, Ecosia ima odgovor i na to. Tim koji je osnovao Ecosiu svakog meseca objavljuju dokaze o donacijama koji pokazuju na koji način je novac potrošen i koliko drveća je zasađeno. Takođe, obajvljuju priče o lokalnom stanovništvu, koje pokazuju kako jedna jednostavna i svakodnevna aktivnost kao što je pretraživanje neta može da utiče na povećanje kvaliteta njihovih života.

I na kraju, kako sami kažu, ideja koja ih vodi  glasi: "Želimo da stvorimo svet u kome životnoj sredini više neće biti potrebna zaštita". Ukoliko delite njihov stav, Ecosia je pravi izbor i nalazi se na adresi ecosia.org.

 

 

.
Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na jeziku zemlje…
.
Putovati negde sopstevnim automobilom za sobom nosi i traženje i plaćanje parkinga. U Srbiji gotovo da ne postoji mesto koje nije…
.
Vremenom, kako se tehnologija razvija, imamo više mogućnosti kada su u pitanju digitalne beleške, tako da ih sada možemo koristiti…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?