...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Apple predstavio novi iPhone

08.09.2016.

Događaj godine u sferi telkomunikacija i IT-ja održan je u sredu u San Francisku. Ceo svet je u live prenosu mogao da gleda posebnu konferenciju kompanije Apple, na kojoj su predstavljeni novi proizvodi. Svakako, nauzbudljiviji od svih je bio novi iPhone 7.

.

Zakrivljeni dizajn kućišta ostao gotovo isti, ali kompanija je svakako uvela neke promene, od kojih je najvidljivija pojava bežičnih slušalica. Nove slušalice nose naziv AirPods, imaju sopstveni čip zvani W1, a povezivaće se putem Lightning priključka i iClouda sa Apple-ovim uređajima.

Sluške će uz pomoć senzora moći da prepoznaju da li su vam u ušima, a što se tiče zvuka, novi telefon doazi i sa dva stereo zvučnika koji su bolji nego na iPhoneu 6, prenosi Tehnopolis.

Još jedna velika novina je otpornost na vodu i prašinu, tu je i redizajnirano Home dugme koje se ne pokreće, kao i nova boja koja je dodata u dosadašnju paletu pod nazivom Jetblack (ili Darth Vader Black).

Jedan od najvećih aduta iPhone 7 je zadnja kamera sa dvostrukim sočivom od 12MP, dok će model 7 Plus imati prednju kameru od 7MP i zadnju od 12MP. Nova kamera dolazi sa boljom optičkom stabilizacijom slike, 60 odsto bržim i 30 odsto energetski efikasnijim senzorima, a njen blic troši 50 odsto manje svetlosti.

Prednarudžbina iPhone 7 počeće 9. septembra, a novi uređaj bi na policama prodavnica trebalo da se nađe 16. septembra. Cena modela s najmanje memorije (32GB) iznosiće 649 dolara. iPhone 7 Plus sa isto toliko memorije koštaće 769 dolara.

Na istom događaju predstavljena je i druga generacija pametnog Apple sata. Apple Watch 2 ima dvojezgarni procesor, dvaput svetliji ekran, otporan je na vodu do dubine od 50 metara i ima ugrađen GPS.

Detalje je moguće pogledati na sajtu kompanije.

Na samoj konferenciji nastupila je i muzička pop superzvezda SIA koja je prvi put uživo izvela svoju novu pesmu Cheap Thrills. Pesma se prošle nedelje premijerno pojavila na Apple Music Store, gde je dostupna za download.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo